Senegallilerle Mamaklılar iftar sofrasında buluştu

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Mahallede İftar Var' programları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahallelerin ortak noktaları belirlenerek gerçekleşen mahalle iftarlarının beşincisi, Altıağaç-Karaağaç Mahallesi'nde yapıldı.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı iftar etkinliğinin yabancı konukları da vardı. Kardeş belediyeciliğe imza atmak üzere Mamak'a gelen Senegal Dakar Point E et Fann Amitie Belediyesi heyeti ve Senegal Ankara Büyükelçisi İssakha Mbacke de Mamaklılarla aynı iftar sofrasında oruç açtı.

Mamak Belediyesi'nin, binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturan mahalle iftarlarının beşincisi Altıağaç-Karaağaç Mahallesi Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğine kardeş belediyeciliğe imza atmak üzere Mamak'a gelen Senegal heyeti de katıldı. Mahalle iftarına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Senegal Dakar Point E et Fann Amitie Belediye Başkanı Malick Diop, Senegal Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke, Mamak Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftarda konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Mahalle iftarlarında amacımıza ulaştığımız için mutluyum. Ramazan ayının ruhunda barındırdığı birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları, düzenlediğimiz mahalle iftarlarında hayat buluyor. Uzun yıllardır özlemini duyduğumuz kalabalık ve bereketli sofralarda vatandaşlarımızla hep birlikte bir ekmeği bölüşmekten son derece mutluyum. Ramazan ayı birlik, beraberlik ve paylaşma ayı, kurulan iftar sofraları da inşallah komşuluk ve yardımlaşma duygularının çoğalmasına vesile olur." dedi. Akgül, iftar programında yağan yağmurun da Ramazan rahmeti ve bereketi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber