Geleneksel sanatlar atölye çalışmaları sergisi Çorlu'da açıldı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Çini ve Hat Sanatçısı Ferize Şen Balkı'nın geçtiğimiz nisan ayında Çorlu Orion AVM'de açılan 'Sırlar Altında' sergisi yeniden sanatseverlerle buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgün tasarımların yanı sıra tarihsel öneme sahip çeşitli eserlerin çini uygulamalarının yer aldığı sergide Ferize Şen Balkı'nın 34, öğrencilerinin ise 46 eseri sergileniyor. Geleneksel Türk El Sanatları'nın en güzel örneklerinin görülebildiği sergide, kurutulmuş Hercai Menekşe yaprağı üzerine yapılan 'Allah' ve 'Muhammed' yazılı çalışma, kurutulmuş definbahya yaprağı üzerine yapılan 'Maşallah' yazı ile kurutulmuş sarmaşık yaprağı üzerine yapılan 'Kişi Sevdiği ile Beraberdir' yazılı çalışma sergiyi gezenlerden büyük beğeni alıyor.

Sergiyi gezmek için gelen 73 yaşındaki Necip Gülseven, 1957-58 yıllarında Ankara Arkeoloji Müzesi'nde çalıştığını belirterek, "Müzede çalıştığım dönemden beri burada sergilenen eserlere karşı bir ilgim var. Bu eserler çok güzel çalışılmış çok beğendim. Tüm eserleri açıklamalarını okuyarak inceledim, eserleri yapanların eline sağlık." dedi.

Sergide, Balkı'nın 5 adet kurutulmuş yaprak üzerine yapılan çalışması ile 29 çini üzerine yapılan hat çalışması bulunuyor. 15 kız öğrencisinin ise 46 çini pano çalışması sergileniyor. Sergiyi gezenler 80 çalışmayı bir arada görme imkanı buluyor. Sergi hafta sonuna kadar açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber