Kimse Yok mu Derneği üyeleri, Kosova ile Ramazanlaştı

Kimse Yok mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüleri Kosova'nın Başkenti Pristina'ya 30 bin euroluk gıda paketi götürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 70 ülkeye yardım dağıtacak olan Kimse Yok mu Derneği'nin Samsun Şubesi gönüllüleri 'Ramazanlaşıyoruz' sloganıyla Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'ya yardım paketleri götürdü. 30 bin euroluk Ramazan paketiyle birlikte bölgeye giden gönüllüler, sıcak bir ortamda karşılandı. Kimse Yok mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş ve 30 gönüllü Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'ya gitti. Şube Başkanı Mustafa Baş, "Kendimizi Türkiye'de gibi hissediyoruz." dedi. Katılımcılar ilk olarak Kosova'nın Başkenti Pristina'ya gitti. Esnaf, eğitimci, avukat ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan katılımcılar 40 dereceyi bulan sıcakta yardım dağıttı. Gönüllüler daha sonra Prizren şehrine geçilerek, Kimse Yok mu gönüllüleri onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.

Prizren Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürü, Müftü, Belediye Başkanı, esnaf ve Mehmet Akif Koleji öğretmenlerinin katıldığı iftarda duygu dolu anlar yaşandı. İftarda konuşan Prizren Müftüsü Lütfü Balık, "Türk kardeşlerimizle iftar yaptığımız için çok mutluyuz. Ramazanı oldukça dolu dolu geçiriyoruz. Osmanlı devletinin torunlarının Kosova'nın çok zor bir savaş döneminden sonra ayağa kalkması için burada çocuklarımızı eğitmek üzere Türk kolejleri açılması ülkemiz için önemlidir. Ramazan burada da bir ibadet ayı. Tüm dünyada kimsesizlerin kimsesi olan Kimse Yok mu Derneği ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri içinde rahmet ve mağfiret ayında çok önemli yardımlarda bulunuyorlar. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Kimse Yok mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş ise, "Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'ta yaklaşık 30 bin avroluk ramazan paketi dağıtmak için buradayız. Bu ülkelerin halkının sevgisi inanın bizi çok mutlu etti. Kendimizi Türkiye'deymişiz gibi hissediyoruz. Rabbim sıcağa rağmen hepimize orucun sabrını veriyor. Gönüllülerimizin hepsi burada samimi gayretlerle bulunuyorlar. Biz tüm gönüllülerimiz adına buradayız. Ben hayatımda ilk defa ailemden ayrı bir ramazan geçiriyorum. Fakat şuan yaşadığım duygu yoğunluğu gerçekten bambaşka. Bizi bağırlarına basıyorlar. Ecdadımızın yüz yıllar öncesinde yaşadığı ve yaşatmak için geldiği bu topraklarda Allah niyetlerimizi kabul eder inşallah." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber