Tedbirsiz çalışma yapan işyerleri, ölüme davetiye çıkarıyor

Zonguldak'ta tedbirsiz çalışma yapan işyerleri, ölüme davetiye çıkarıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat ve duvar boyama işlerinde çalışan işçilerin, onlarca metre yüksekte emniyet kemersiz bir şekilde çalışması, olası bir tehlikeyi beraberinde getiriyor.

Kent merkezindeki bazı inşaatlarda çalışan işçiler, iskelede tehlikeli bir şekilde çalışma yapıyor. Beline emniyet kemeri takmadan çalışan işçiler, en küçük bir dalgınlık ya da olası bir kaza sonrası ölümle burun buruna geliyor. Çalışma yapılan binanın zemin kısmına ise alttan geçen insanların başına herhangi bir parça düşmemesi için file konulması gerekiyor.

Cadde ve sokaklarda şahit olduğu bu duruma tepki gösteren Cem Karka, ?Büyük şehirlerde bu tür manzaralara asla rastlayamazsınız. Ama burada maalesef insana değer verilmiyor. Normalde işçilerin belinde emniyet kemeri ve binanın zemininde ise file konulması gerekiyor. Çocuklarının nafakası için çalışan işçilerin bu sıcakta tedbirsiz çalışması bir tarafa, asıl işverenlerin elemanlarını iş güvenliğini sağlamadan çalıştırmasını yadırgıyorum. Sırf para için işçisinin canını hiçe sayan işletmecileri kınıyorum. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber