Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Finali Erzincan'da yapılacak

Erzincan gelecek yıl önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok sayıda yabancı ve yerli sporcunun katılacağı 2013 yılı Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasının final müsabakaları Erzincan'da düzenlenecek.

Afrika, Brezilya, Fransa ve Sırbistan'da düzenlenecek olan ele müsabakalarının ardından, finalde mücadele etmeye hak kazanan dünyaca ünlü yamaç paraşütü sporcuları, 1-7 Eylül 2013 tarihinde Erzincan'da yarışacak.

Erzincan Belediyesi ve Erzincan Valiliği işbirliği ile PWC'ye yapılan başvuru sonuçlandı. Geçtiğimiz yıl yapılan başvuru sonrasında PWC yöneticileri değerlendirmelerini sonuçlandırarak resmi internet sitelerinde açıkladılar. Buna göre; Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Final Ayağı Erzincan'da yapılacak. 1 Eylül 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya yüzlerce yerli ve yabancı katılımcının iştiraki bekleniyor.

Erzincan'ın önemli bir organizasyonu kazanmasının sevindirici olduğunu söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 2011 yılında Erzincan'da düzenlenen dünya kupası ön ayağı karşılaşmaları sonrasında ilin organizasyon yöneticilerinden tam not aldığını belirterek, ?2013'de final ayağına ev sahipliği yapma imkanını bulduysak bu geçen organizasyondaki başarımızdandır.? dedi.

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi'nin Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına birlikte ev sahipliği yapacaklarına ifade eden Başkan Çakır, ülkemizde bu güne kadar düzenlenmiş yamaç paraşütü organizasyonlarının en büyüğünü gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber