19 Mayıs Belediyesi çalışanlarına yüzde 25 sosyal denge zammı

Samsun 19 Mayıs Belediyesi'nde belediye çalışanlarına yönelik sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşme gereği BEM-BİR-SEN üyesi memurların maaşlarına yüzde 25 sosyal denge zammı (170 lira) yapılacak. Ramazan Bayramı'nda bu oran yüzde 50 (340 lira), Kurban Bayramı için ise yüzde 100 zam (680 lira) olacak.

İmza törenine 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, BEM-BİR- SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, Şube Sekreteri Savaş Gayretli, 19 Mayıs Belediyesi İşyeri Temsilcisi Hidayet Demir ve belediye çalışanları katıldı. Topaloğlu, yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN ile sosyal denge sözleşmesi imzalamak üzere bir araya geldiklerini belirterek, "2010 yılındaki anayasa değişikliği ile kamu çalışanlarına sendika kurma ve toplu sözleşme hakkı verildi. Ancak, bunun kanuni düzenlemesi henüz oluşmadı. Bu süreç içerisinde sosyal denge tazminatıyla ilgili çalışmalarımızı tamamlayamadık. Bazı sorunlar ve hukuki engeller vardı. Hepimizin bildiği gibi nisan ayında TBMM'de kabul edilen 6289 sayılı kanunda yeni düzenlemeler ortaya kondu. Bunlardan biri de belediyelerde ve İl Özel İdareleri'nde çalışan devlet memurlarının, kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personelin sosyal denge tazminatı almalarına yönelik düzenlemeydi. Artık kanuni düzenlemesi de yapılmıştı. Bu kapsamda geri kalan kısmı da belediye meclisimize ve bizlere düşmüştü. Belediye meclisimiz de ilgili kararı oy birliği ile aldı ve bize bildirdi. Biz de bugün gerekeni yapmak üzere buradayız." dedi.

BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Sever ise mutlu bir gün yaşadıklarını belirtti. 19 Mayıs Belediyesi çalışanlarının bugüne kadar gösterdikleri performansın çok daha iyisini bundan sonra göstereceklerine inandıklarını kaydeden Sever, Başkan Topaloğlu ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber