Eskişehir, şehidini son yolculuğuna uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enis Yücel, memleketi Eskişehir'in Alpu ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli Günyazı Köyü kırsalında bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 2 asker şehit olurken 10 asker de yaralandı. Çatışmada ağır yaralanan ve tedavi için kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enis Yücel memleketi Eskişehir'in Alpu ilçesinde bulunan baba ocağına gönderildi. Şehidin naaşını, ailesi ve ilçe halkı karşıladı. Baba evi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, şehidi evinin önünden son yolculuğa uğurladı. Bu sırada, şehit Yücel'in yakınları baygınlık geçirdi. İlçede Türk bayrakları yarıya indirilirken, evler ve ilçe esnafı Türk bayraklarıyla terörü protesto etti.

Alpu Belediyesi önünde bulunan İlçe meydanına getirilen şehit Yücel'in cenazesini, Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy kıldırdı. Yücel dualarlarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Garnizon Komutanı Hv. Korg. Abidin Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kentin kurum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Yücel'in cenazesi kılınan namazın ardından Alpu İlçe mezarlığına defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber