Diyarbakır'da 'terör bölgesinde' uyuşturucu operasyonu başlatıldı

Diyarbakır'da güvenlik güçleri tarafından terör örgütünün barındığı bölgede geniş çaplı bir uyuşturucu operasyonu başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bir hafta önce Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde düzenledikleri operasyonun benzerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Toprak, daha çok kenevir ekimine yönelik olan operasyonun Ziyaret köyünde devam ettiğini, operasyondan sonra, sonuçları kamuoyuna açıklayacaklarını dile getirdi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın çevre güvenliğini sağladığı operasyona Jandarma Özel Harekat ve Komando Timleri, Polis Özel Harekat Timleri ve geçici köy korucusu operasyon timleri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü narkotik ve kaçakçılık ekipleri olmak üzere yüzlerce güvenlik görevlisinin katıldığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın en büyük finansman kaynaklarından olan uyuşturucuya yönelik Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde, tarihin en büyük operasyonu yapılmıştı. Uyuşturucu ekim, yetiştirme ve işleme alanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda 150 tona yakın Hint keneviri tarlalardan sökülerek imha edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber