Özlemle elektrik bekliyorlar

Mersin'in Erdemli ilçesinde kaymakamı karşılarında gören yayla köyünün kadınları, özlemle elektrik beklediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylülerin sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla Erdemli'ye yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Evdilek Köyü sınırları içindeki Uzunkuyu yaylasına gelen Kaymakam Özefe, köylü kadınların elektrik talebiyle karşılaştı.

Sorunlarını dile getiren köylü kadınlardan Elif Topal köylerine elektrik istediklerini belirterek, "Elektrik olsa çamaşır makinemizi getirirdik, buzdolabımızı getirirdik. Evimizde elektrik hattı var ama elektrik yok. Gelen milletvekillerimize de sorunlarımızı anlattık. Elektrik bekliyoruz hem de özlemle bekliyoruz" dedi.

Hayvancılıkla uğraşan Teslime Uzun da "Elektriğimiz olsaydı sütümüzü, peynirimizi, yağımızı buzdolabında muhafaza eder, ürünlerimizi değerinde satardık. Biz ise soğuk çeşmelerin önünde bu ürünleri muhafaza etmeye çalışıyoruz. Elektriğin halen köyümüze ulaşmaması çok üzücü" diye konuştu.

Evdilek Köyü Muhtarı Durhasan Eser de, köy merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Uzunkuyu mahallesi ve aynı zamanda yaylasının elektriğinin olmaması nedeniyle, üretilen hayvansal ürünlerin yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

Bin 800 rakımındaki Uzunkuyu yaylasının kuruluşunun çok eski yıllara dayandığını şuan yaklaşık 250 hanenin bulunduğunu ifade eden Eser, "Nisan ile Kasım ayları arasında vatandaşlarımız Uzunkuyu'yu yaylalık olarak değerlendirmektedirler. Ancak burada karşılaşılan en büyük sorun elektriğin olmamasıdır. En yakın elektrik direği 7 kilometre mesafede köy merkezindedir" dedi.

Uzunkuyu da kalan vatandaşların çoğunluğunun hayvancılıkla geçimini temin ettiğini anlatan Eser, "Havancılıktan elde edilen ürünler, süt olsun, yoğurt olsun, peynir olsun maalesef yetirince değerlendirilemiyor. Elektrik olmadığı için bu ürünlerin saklanmasında sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşlarımız ürünlerini soğuk obruklarda ya da kaya oyuklarında saklıyor. Vatandaşlarımız ciddi sıkıntılar yaşıyor" diye konuştu.

Köylüleri tek tek dinleyen Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise şunları söyledi:

"Yörük yaylasız olmaz. Uzunkuyu mahallesi ve yaylası bilhassa ekonomik açıdan hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın yaz ayları boyunca yerleştiği bir mevkii. Hayvancılık geçim kaynağı olduğu için dolayısıyla yerleşim de dağınık bir coğrafyaya sahip. Burada yaptığımız tespitlerde elektrik olmadığı için vatandaşlarımızın güç koşullarda yayla sezonunu geçirdiklerini gördük. Haklı olarak vatandaşlarımızın talepleri var. Bu talepleri tek tek not aldık. Bu konunun üzerine mutlaka düşeceğiz, taleplerin yerine getirilmesi için uğraşacağız" dedi.

Özefe, "İlk işimiz elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ile irtibata geçerek, yapılan ve yapılacak olan çalışmaların hangi safhada olduğunu veya nelerin yapılabileceğini, vatandaşlarımızın mağduriyetinin bir an önce nasıl giderilebileceği konularını değerlendirip, bu işi takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber