Karadeniz'in 5 yıldızlı turizm tesisi hizmete giriyor

Ege ve Akdeniz'deki turizm bereketinin Anadolu ve Karadeniz'e yayılmaya çalışıldığı dönemde Gaziantepli iş adamı Hamit Zekai Aydeniz, Düzce'nin Akçakoca ilçesinin ilk 5 yıldızlı oteli olan Sky Tower Otel'i turizme kazandırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

60 milyon dolarlık yatırımla inşaa edilen otel, 35 bin metrekare kapalı alanı, 17 bin metrekare bahçesi ve denize sıfır özelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve en donanımlı turizm tesisi özelliğine sahip otelde 104 adet junior suit, 6 adet VIP suit, 2 adet VIP Spa Odası olmak üzere, 550 yatak kapasiteli toplam 189 oda bulunuyor. Otelin bir güzel özelliği de tüm yatak odalarının deniz manzaralı olması. Balık restoran, sahil restoran olmak üzere farklı lezzetlerde alakart menü uygulayan otelin, 320 kişi kapasiteli açık büfe hizmeti veren tamamen deniz manzaralı, açık ve kapalı alanları ile görsel şölen eşliğinde keyifli kahvaltı ve akşam yemekleri için ana restoranı bulunuyor. Otelin 19.katında eşsiz Karadeniz manzarasına sahip bir kral dairesi de yer alıyor.

Karadeniz'in tek mavi bayraklı plajına sahip otelde bay ve bayanlar için ayrı ayrı ibadet alanları, spa katları, açık ve kapalı yüzme havuzları, ana lobi ve mescit lobisi olmak üzere kütüphane ve pasta salonları olan geniş dinlenme alanları da mevcut. Tesis spa alanları, macera duşları, kapalı havuzları, masaj salonları, terapi merkezleri, sağlık ve bakım kürleri, şok havuzları, sauna ve jakuzileri, kar odaları, buz odaları ve tuz banyoları ile Türkiye 'de ki sayılı oteller arasında ki yerini aldı. Otelin Aqua Park (su kayağı) tesisi, bölgenin ilk ve en büyük tesisi olma özelliğine sahip. Otel antik anfitiyatro, havuzlarla birlikte bölgedeki düğün, kokteyl ve özel yemek organizasyonlarına da hizmet verecek.

KARADENİZ'DE İKİ OTEL DAHA YAPACAK

Otelin sahibi Aydeniz, Karadeniz'e 5 yıldızlı bir otel kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akçakoca'nın dünya cenneti bir yer olduğunu kaydeden Aydeniz, "Burası benim gözümde keşfedilmemiş bir yer. Akçakoca'nın bir şanssızlığı kimse burayı bilmiyor. Harita üzerinde görmüş. Ama hiç gelmek nasip olmamış. Bunda da tesislerin olmamasının büyük bir etkenliği var. Bölgede 5 yıldızlı bir tesis yok. Biz ilkini gerçekleştirdik. Güzel bir tesis oldu." dedi.

Ege ve Akdeniz'in turizme doyduğunu anlatan Aydeniz, Karadeniz'deki turizm potansiyelinin günden güne arttığını ifade etti. Hükümetin de turizmi Karadeniz ve Anadolu'ya yaymaya çalıştığını anımsatan Aydeniz, şunları kaydetti; " Bugün Suudi Arabistan'dan bir arkadaşımız oradan 55 derece sıcaklıktan kalkıp Antalya'ya 45 dereceye gelmesinin hiçbir manası yok. Bugün Yalova ve Bursa'ya bakarsak bütün Arap kardeşlerimiz tatillerini orada yapıyor. Karadeniz'e gelmemelerinin nedeni maalesef tesisin olmaması. Öyle inanıyorum ki bu tesis, onlara da büyük bir tatil imkanı sağlayacaktır. Çünkü serin bir havası var. Bir yayla havası var. Aynı zamanda deniz var."

Karadeniz'deki yatırımlarının süreceğine vurgu yapan Aydeniz, Samsun ve Trabzon'a da 5 yıldızlı oteller yapmayı hedeflediklerini belirtti. Aydeniz, "Akçakoca'daki otel yatırımlarımızın ilk halkası oldu. Bundan sonra daha güzellerini inşallah yapacağız. İnşallah bundan sonraki ayağımız Samsun olacak. Oradan da Allah nasip ederse Trabzon'a açılacağız. Sahil şeridini devam edeceğiz." diye konuştu.

Otel, Ramazan Bayramı'nda hizmete girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber