Askerle tartışan kaçakçılardan biri ayağından vuruldu iddiası

Kilis merkeze bağlı Doğançay köyünde kaçakçılık yaptıkları gerekçesiyle durdurulan grupta yer alan bir kişinin, sinirlerine hakim olamayan bir asker tarafından ayağından vurulduğu iddia edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddialara göre olay şöyle gelişti: "Suriye'deki gelişmeler üzerine son günlerde alarm durumunda bulunan Mehmetçik, mayınlı alandan Türkiye'ye giriş yapan bir grubun olduğunun bildirilmesi üzerine harekete geçti. Sınıra 3 kilometre mesafede durdurulan gruptakilerle askerler arasında tartışma çıktı. Grupta bulunanlar kendilerinin kaçakçı olmadığı iddia etmesi üzerine askerlerle aralarında tartışma çıktı. Bu sırada yaşanan arbedede askerlerden birinin silahından çıkan kurşun gruptakilerden Abidin Öztoprak'ın ayağına isabet etti.?

Ayağından yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmayan Öztoprak, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Öztoprak'ın ayağındaki kurşunu çıkarılması için ameliyata alınacağı belirtildi.?

Hastanede konuşan Öztoprak, kendisinin sadece kardeşinin yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmasına tepki gösterdiğini, bu sırada askerlerden biri tarafından önce havaya bir el ateş edildiğini daha sonra ayağından vurulduğunu söyledi.

Yaralının yakınlarının hastaneye akın etmesi üzerinde çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Bu arada askeri yetkililerin olayla ilgili araştırma yapmak üzere hastaneye geldikleri görüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber