MEB, özür grubu yer değiştirmede hata yapmasın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 01:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özür Grubu Yer değiştirmedeki kılavuz maddelerini bir kez daha hatırlayalım.

?7.1.1. İl içinde yer değiştirme başvuruları

a) Aynı yerleşim yerleri veya aynı ilçe içindeki (köy ve beldeler hariç) eğitim kurumları arasında özür durumundan yer değişikliği başvurusu yapılamayacaktır.

b) Büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illerde görev yapanlar, yalnızca özrünün bulunduğu il merkezi/ilçedeki (belde ve köyler dâhil) eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

Eşi aynı ilçenin köy veya beldelerinde görev yapanlar, öncelikle eşinin olduğu yerdeki eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

c) Kendisi ve eşi büyükşehir statüsünde olan illerin büyükşehir belediyesi sınırları dışındaki farklı ilçelerinde görev yapanlar, eşinin görev yaptığı büyükşehir belediye sınırları dışındaki ilçede bulunan (belde ve köyler dâhil) eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

ç) İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Adana, Büyükşehir belediyeleri hariç büyükşehir belediyeleri sınırları dışındaki ilçelerde görev yapanlar, özürlerinin bulunduğu büyükşehir belediye sınırları içindeki ilçelerde bulunan eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

?7.1.2. İller arasında yer değiştirme başvuruları

a) Büyükşehir statüsünde olmayan illere atanmak isteyenler, özrünün bulunduğu il merkezi/ilçedeki (belde ve köyler dâhil) eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

b) İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Adana, Büyükşehir belediyeleri hariç; Büyükşehir statüsünde olan illerin büyükşehir belediye sınırları içindeki ilçelerinden birine atanmasını gerektiren özrü bulunanlar, büyükşehir belediyesi kapsamında bulunan tüm ilçelerdeki, büyükşehir belediyesi sınırları dışına atanmasını gerektiren özrü bulunanlar ise sadece özrünün bulunduğu ilçedeki (belde ve köyler dâhil) eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.?

Bu maddelerden de hareketle;

İl içi ve İl Dışı İsteğe Bağlı yer Değiştirmelerde yaşanan ve yaşanmakta olan bunca sorundan sonra MEB özür grubunda daha dikkatli olmalıdır.

Bunun için özür grubu yer değiştirmede il/ilçe emrini kaldıran MEB'in birinci aşama başvurularından sonra sisteme yansıtacağı okullarla talebi karşılamalıdır.

Çok iyi bilinmektedir ki bazı illerimizde bazı alanlarda açık bulmak çok zordur. Bu nedenle İl/ilçe emri talepleri olmaktadır. MEB bu atama döneminde, öğretmenin özrünün bulunduğu ildeki özre esas ilçeler dışındaki okulları da tercih edebilmesine imkan sağlaması, sorunu biraz daha hafifletebilir.

Fakat asıl olan birinci aşamada yapılacak tespit doğrultusunda talep edenlere kurum açılması ve atamaların bu doğrultuda gerçekleştirilmesidir. Bu durum ihtiyaca cevap verebilecek bir yaklaşım olur.

Özür durumunda öncelikle öğretmenin özrünün bulunduğu il/ilçe merkezini (belde ve köyler dahil) ilk tercihlerinde seçmesi şartıyla ilin tüm ilçelerindeki okulları da tercih edebilmesinin önü açılmalıdır.

Bazı büyükşehirlerde tek ilçe yerine bazı ilçeler tek ilçeymiş gibi kabul edilebilecek ve buna göre tercihler oluşturulabilecektir. Örneğin Bakırköy'de özrü bulunan öğretmen İl içinde dahi sadece Bakırköy'e bağlı kalmayacak öğretmen açığı daha fazla olan Zeytinburnu ya da Bağcılar'ı da tercih edebilecektir.

Yeni mağduriyetlerin yaratılmadığı bir çalışma yapılması dileğiyle..

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber