Toplu görüşmelere geri sayım!

Haber Giriş : 08 Ağustos 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları, 15 Ağustos'ta hükümetle toplu görüşme masasına oturacak. Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası uyarınca, 11 işkolunda yetkili memur sendikaları ile yetkili konfederasyon, 15 Ağustos'ta hükümetle toplu görüşmelere başlayacak.

Toplu görüşmelere kamu çalışanları adına Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Haber-Sen, Türk İmar-Sen; KESK'e bağlı Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen ve Kültür-Sen ile bu yıl yetkiyi kazanan Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen katılacak.

Toplu görüşmeler, en fazla yetkili sendikaya sahip olması nedeniyle Türkiye Kamu-Sen başkanlığında yürütülecek. KESK ve Memur-Sen konfederasyonlarının temsilcileri de masada hazır bulunacak.

Toplu görüşmeleri hükümet adına Kamu İşveren Kurulu yürütecek. Kamu İşveren Kurulu; Devlet Bakanı, Başbakanlık Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Hazine Müsteşarı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanı, Devlet Personel Başkanı, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü, Kamu İşveren Sendikası temsilcilerinden oluşacak.

Yasaya göre, görüşmelerin, 15 gün içinde sonuçlanması gerekiyor.

Anlaşmazlık durumunda Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek.

Türkiye Kamu-Sen, memur maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çekilmesini istiyor. Görüşmeler öncesi herhangi bir rakam belirtmekten kaçınan konfederasyon, Haziran ayında çalışan tek kişi için yoksulluk sınırını 880 YTL olarak açıklamıştı.

KESK ise en düşük memur maaşının 950 milyon liraya çıkarılması, eğitim, liyakat, iş riski gibi yan ödemelerin bu ücrete ayrıca eklenmesi talebinde bulunuyor. KESK, yapılacak zammın emeklilere de yansıtılmasını istiyor.

Memur-Sen de en düşük memur maaşının 950 milyon liraya yükseltilmesini talep ediyor.

Konfederasyonlar görüşmede ayrıca, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sendikal faaliyetlerin önündeki engellerin kaldırılması, Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı'nın bir an önce açıklaması yönündeki isteklerini hükümet temsilcilerine iletecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber