Samsun İş-Kur Müdürlüğü basın sektörünün istihdam sorununu tartıştı

Samsun İŞ-KUR Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu (İİMEK) basın sektörünün sorunlarını masaya yatırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

My House Otel'de gerçekleşen toplantıda İİMEK Yürütme Kurulu Üyeleri basın temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün sorunlarının tespit edilmesi için yapılan önerileri dinledi. Toplantıya katılan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Basın Yayın Enformasyon Müdürü Tahsin Bayar, İİMEK Yürütme kurulu üyeleri ve Basın-Yayın sektörünün ileri gelen temsilcileri katıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün tanıtım ve bilgilendirme sunumunun ardından sektörün sorunlarını ele alan soru-cevap bölümüne geçildi.

Samsun'da basın yayın gazetecilik sektöründe nitelikli eleman ihtiyacının ortaöğretim ve yükseköğrenim kurumlarınca tam olarak karşılanamadığı vurgulandı. Bu açığın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenlemeyi planladığı kısa film yapımı, masaüstü yayıncılığı, sayfa sekreterliği mesleklerindeki kurslarla kapatılması konuları görüşüldü. 6111 sayılı torba yasa, işbaşı eğitim ve işgücü yetiştirme kursları gibi teşvikler hakkında ayrıntılı bilgiler sektörün temsilcilerine aktarıldı. Eğitim müfredatı konusundaki sorunlar 3 aylık dönemler halinde toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına aktarılmasına karar verildi. Toplantı iftar yemeği ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber