Akdeniz Kent Park 3 Ağustos'ta ihaleye çıkacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fuar Alanı 2'nci Kısım'da Migros AVM, Minicity ve Dev Akvaryum'un kullanımları arasında kalan alanı Akdeniz Kent Parkı olarak düzenleyecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Olbia Kanyonu'nu da içine alan yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve 3 Ağustos'ta ihaleye çıkacak olan Akdeniz Kent Parkı Projesi ile kente yeni gezi, dinlenme ve seyir alanları kazandırmayı hedefliyor. Su yolları, yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamaları, doğal gezinti yolları, su oyunları içeren süs havuzları, idari ve sosyal tesisler, çocuk oyun alanları, spor alanı, dinlenme ünitelerinin bulunacağı alanda seyir terasına sahip 2 kafeteryanın da yer alacağı belirtildi. 3 ana girişe sahip olacak projenin içerisinde 300 metre uzunluğunda bir havuz yer alacağı, kademeli olacak havuzda su gösterileri

yapılacağı, girişlerde ve meydanda süs havuzlarının bulunacağı, yürüyüş yollarında doğal yapı malzemelerinin yanı sıra kauçuk esaslı kaplamalar kullanılacağı, parkın peyzajında yeşil dokuya ağırlık verileceği kaydedildi.

Akdeniz Kent Parkı Projesi ile alanın tarihi ve turistik değerlerini ve potansiyelini koruyacak şekilde kullanılmasının, kentin park ve rekreasyon alanı gereksiniminin karşılanmasının amaçlandığı bildirilirken, projenin 3 Ağustos 2012 tarihinde ihaleye çıkacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber