AGİAD, ihtiyaç sahibi ailelere yemek yardımında bulunuyor

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD), bir taraftan Karşıyaka Okuma Salonu'nun inşaatına devam ederken bir taraftan da ihtiyaç sahibi mahalle sakinlerine yemek dağıtmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında okuma salonu yaptırma ve yaşatma projesi başlatan AGİAD, aynı zamanda inşaat yanında 200 aileye yemek veriyor. Yemeklerini alan vatandaşlar iftarlarını evde açıyor. Her gün 5 çeşit yemek dağıtan AGİAD üyeleri, Ramazan ayı süresince bu faaliyetlerinin devam edeceğini açıkladı.

Okuma salonlarını ihtiyaç sahibi çalışkan öğrencilerin ücretsiz ders takviyesi ve etüt alabilmeleri için yaptırmayı amaçladıklarını açıklayan AGİAD Başkan Musa Aksoy, projenin üniversiteye veya OKS'ye hazırlanmak için dershaneye gidecek imkanı olmayan yüzlerce öğrenciye başarı kapısını aralayacağını söyledi.

İlde dezavantajlı konumda bulunan yüzlerce çocuğun fakirlik, imkansızlık ve ilgisizlik gibi nedenlerle başarılı oldukları halde düzenli eğitim alamadıklarını ifade eden Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "İmkansızlıklar içinde boğuşan bir öğrenci ile her istediğine her zaman ve kolayca ulaşabilen bir öğrencinin aynı sınava tabi tutulması büyük bir fırsat eşitsizliğine sebep olmaktadır. İşte bu sorunu çözmek amacıyla şehrimizde okuma salonu projesi hazırladık. Hazırladığımız projemiz uygulamaya geçmesi halinde söz konusu fırsat eşitsizliği ortadan kalkacak ve çeşitli sebeplerle sınavlara hazırlanamayan, derslerine çalışacak bir ortamı mevcut olmayan öğrencilere güzel bir imkan oluşturulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber