Karabağlar'da asansörler denetleniyor

İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da, binaların asansörleri mercek altına alınarak denetim başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik ile Sanayi ve Ticaret bakanlıklarının yayınladığı Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'ne göre denetimlerin, 1 Ocak 2012 tarihinde itibaren belediye veya valilikler tarafından, bina sorumlularının müracaatlarına göre TS EN 17020 standartına uygun, asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşlarına yaptırılması hükmü getirilmişti.

Karabağlar Belediyesi, yönetmelik doğrultusunda ilçedeki binaların asansörlerinin denetimi için ihaleye çıktı. İhaleyi alan AND Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Ltd.Şti. ekipleri de denetimlere başladı. İhaleye göre asansör denetimleri ve periyodik kontrolleri için apartman sakinleri 90 lira ödeyecek. Arızalı ya da tehlikeli eksikleri olan asansörlerin onarılması istenecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçe genelinde 600'ün üzerinde asansör bulunduğunu belirterek, ?İnsan canı, hiçbir değerle ölçülemez. İnsanlar, güvenerek bindiği asansörden emin olmalı. Asansörlerin bakımı, arızalanmaması için periyodik onarımı, yanlış kullananların dikkatinin çekilmesi ve halkın bilgilendirilmesi gibi birçok hususta çalışıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber