Denizli'de 17 milyon liralık AK Vadi Parkı'nın yapımı sürüyor

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Vadi'de incelemelerde bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Zolan, derenin 2004 yılı öncesinde 'Bağırsak Deresi' olarak bilindiğini ve Karşıyaka ve Aktepe Mahallesi'nin birleştiği vadi olduğunu hatırlattı. Bölgede yoğun olarak gecekondular olduğunu kaydeden Zolan "Gecekondular 30?40 metrekare olan ve tabanları toprak, kışın her tarafından rüzgârın girdiği sağlıksız bir ortam vardı. Oraya girip çıkmak imkânsızdı. Hastalar ve cenazeler sırtta inerlerdi. Böyle olumsuzlukların yaşandığı insana yakışmayan bir ortamdı. 2004'den sonra ise o açıktan akan ?Bağırsak Deresi' yeraltına alındı. Çünkü o derenin içinde çocuklarımız oynardı. Tehlikeyi bilemedikleri için oynuyorlardı. O gün buranın tehlikeli olduğunu bilenlerin bu sorunu çözmesi gerekiyordu. Tüm insanlar birinci sınıf görülmemişti. 2004'den sonra ise tüm insanlarımızın belirli bir yaşam standardına gelmesi noktasında ve çocuklarımızın geleceği, sağlığı için dere yeraltına alındı. Gecekondu dönüşümüyle TOKİ işbirliğiyle birçok konut yapıldı.? dedi.

Bağırsak Deresi Denizli'nin en büyük parkının yapıldığını vurgulayan Zolan, ?Burası artık ?AK Vadi' parkıdır. 700 bin metrekarelik bir alana park yapılıyor. TOKİ aracılığıyla yapımı devam ediyor. 17 milyon liralık ihaledir. Belediye bütçemizden bir kuruş çıkmadan yapılmaktadır. Yönetenler ve hizmet edenler arasındaki farkı görmek istiyorsak sadece buraya bakmak yeterlidir. Yönetme anlayışında olanlar, burada çocukların kanalizasyon sularında oynadığını görmezden gelir o koku tüm mahalleye sarar ve bu sorun değildir. Ama hizmet etmek isteyenler hizmetkâr olanlar onu dert edinir, dereyi kapatır ve park yapıp insanların yaşayabileceği aslan haline getirir.? diye konuştu.

Zolan, bölgede daha önce çocuklar açıkta akan kanalizasyon alanının bulunduğu alanda, oyun oynarken park bittiğinde basketbol, voleybol ve tenis ile diğer aktivitelerin bulunduğu alanda oyun oynar hale geleceğini dile getirdi.

Milletvekili Nihat Zeybekci de Başkan Zolan'la birlikte bölgenin 2004 öncesi çekilmiş fotoğraflarını göstererek sekiz yılda yapılan değişiklikleri anlattı.

Zeybekci şunları kaydetti: ?Denizli Belediyesi'nin çöp döktüğü yere geldik. Onun tepesine gece sat 24.00'den sonra geldiğimizde insanlar tuğlalarla gece kondu yapmak için yoğun bir faaliyet içindeydi. Biz onlara 'Yapmayın, 28 Mart seçimlerinde bunları yıkacağız, çocuklarınızın rızkını buraya harcamayın' dedik. Maalesef bizden birkaç saat önce orada olanlar, 'Yapın biz halledeceğiz' demişler. Burası gelinlerin babasının sırtında damadın evine çıktığı yerdi. Cenazeleri battaniyeyle indirdiği yerdi. Bu bölgeler şuanda en büyük parkın olacağı büyük kentsel dönüşümünün devam ettiği son noktadır. İnşallah bittiğinde bu bölgelerin çok daha farklı olduğunu göreceğiz. Sevinerek izliyorum. Sadece bu park Denizli'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 1,5 metre artıracak. Denizli Belediyesi'nin en akıllı projesidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber