Suriye'de kaybolan 7 Türk TIR'ından hala haber yok

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, Bab-al Hawa Sınır Kapısı'nın Muhalif Suriyelilerin kontrolüne geçtiği gün yaşanan çatışmada kaybolan ya da kaçırılan 7 TIR'ın henüz bulunamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'de iç karışıklığın başladığı tarihten itibaren 39 aracın çatışmalardan etkilendiğini ve kurşunlandığını söyleyen Yılmaz, 39 aracın 12'sinin Reyhanlı, 10'unun Antakya merkez, 4'ünün İskenderun, 3'ünün Altınözü, 2'sinin Samandağ, 1'inin Kırıkhan, diğerlerinin ise Isparta, Antalya, Yozgat, Uşak, Diyarbakır, Kocaeli ve Adana'da ikamet edenlere ait olduğu bilgisini verdi.

Suriye'de yaşanan gelişmelerin Hatay ihracatını ve taşımacılık sektörünü olumsuz etkilediğini kaydeden Yılmaz, hükümetin 2012 Nisan ayından itibaren araç başına 1000 USD teşvik vermesiyle beraber önce Mersin'den Mısır'a ve 6 Ağustos tarihi itibariyle de İskenderun - Mısır arası başlayacak olan RO-RO seferleri ile nispeten rahatlama sağlandığını dile getirdi.

19 Temmuz 2012 günü muhalif grupların Bab-al Hawa Sınır Kapısını kontrol altına alması sırasında Türk firmalara ait 9 TIR'ın yakıldığını anlatan Yılmaz, ?Yaşanan olaylarda kapıda bulunan 34 aracımızı Hatay Valiliğinin girişimleri ile Türkiye'ye getirdik. Bunların bir kısmı hasarlı ve yükleri yağmalanmış durumdaydı. 4'ü TIR ve 1 tanesi taksi şoförü olmak üzere 5 Türk vatandaşı da hayatını kaybetti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber