Akbük'te çifte standart iddiası

Didim'e bağlı Akbük Beldesinde Muhtarlık bürosu için yapılan müracaat Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay almazken, aynı yere taksi durağı yapılmasına yönelik müracaatın aynı kurum tarafından onay verilmesi Muhtarlığın tepkisine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Didim'e bağlı Akbük beldesinde Kumkent pazaryeri önündeki alana Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Yaşar Kaya, iki yıl önce Muhtarlık bürosu yapımı için Akbük Belediyesine başvurdu. Temelsiz olarak ve geçici kaydı ile küçük prefabrik bir mekân yaptırmak için izin verilmesini talep eden bir dilekçe ile başvuran Muhtar Kaya'nın başvurusu Akbük Belediye Meclisin de ele alındı. Belediye Meclisi, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alınması koşulu ile başvuruyu kabul etti. Başvuru Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu 28 Haziran 2010 tarihli kararıyla bu talebi ret etti. Talebin imar planı kapsamında park alanı olduğundan ve plan hükümlerine aykırılık içermesi nedeniyle ret edildiği bildirildi.

Aradan geçen kısa bir süre sonra Akbük'te aynı yer için bu kez de taksiciler bir talepte bulundular ve bu aynı alanda bir taksi durağı yapmak istediklerini belirten bir dilekçe ile Akbük Belediyesi'ne başvurdular. Akbük Belediye Meclisi yine durumun Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na sorulması yönünde karar verdi. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ise zemine herhangi bir fiziki müdahale olmadan ve geçici olarak yapılabileceğine dair karar vererek taksi durağının kurulmasına olumlu yönde görüş bildirdi.

?MUHTARLIĞA HAYIR; TAKSİCİLERE EVET?

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun taksi durağının izin vermesine tepki gösteren Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Muhtar Yaşar Kaya ?Bu kadar çifte standart olmaz. İki müracaatta da konacak yapının temelsiz olacağı şartı var. Geçici hizmet vereceği yazılı; Ama aynı yere yapılan birbirinin aynısı iki müracaatın birisinin kabul edilmesi, diğerinin ret edilmesi hiçbir kanun maddesine sığmaz. Bu açık bir çifte müracaattır. Üstelik ben muhtarım ve bu yapıyı muhtarlık bürosu olarak kullanacağımı açıkça belirtmiştim. Bu durumda yasal yollara gitmekten başka çarem kalmadı. Hukuk devleti bunu gerektiriyor. Hakkımı sonuna kadar arayacağım? dedi.

Muhtar Yaşar Kaya'nın taksi durağının iptali için ise Aydın İdare Mahkemesine başvuru yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber