Gençler suç işlemeden, suçun önüne geçilecek

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, SODES kapsamında çocuklar ve gençler için hazırlanan, 'Ben de Bir Çocuğum Diğerleri Gibi, Ellerimden Tutsun Büyüklerim' adlı proje hayata geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiği proje kapsamında, Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü'nden de destek alınarak, özellikle suç işlemeye eğilimli çocuklar Ardahan Adliye Sarayı'nın zemin katında açılan kurslara katılarak, sosyal aktivitelerde bulunuyor. 13-18 yaş arası toplam 68 öğrencinin katıldığı ve 4 ay süren kursta, Ardahanlı çocuklar hayatlarında ilk kez 3 boyutlu sinema ile tanışmış oldu. Suça eğilimli çocuklar yanında diğer çocukların da katıldığı kurslarda müzik, satranç, gitar, saz ve voleybol dersi veriliyor.

Projenin mimarı Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, cumhuriyet savcısının görevinin suç işlendikten sonra başladığını ifade etti. Yıldız, ancak tıpta koruyucu hekimlikte olduğu gibi hastalıklar oluşmadan müdahale etmenin daha az zahmetli ve az masraflı olduğunu belirtti. Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, şöyle dedi:

"Biz de bu amaçla Ardahanlı çocukları; suça sürüklenmeden kötü alışkanlıklara bulaşmadan, onları kötü alışkanlardan korumak amacıyla, bu projeyi hazırladık. Proje kapsamında sinema salonu, müzik eğitim salonu oluşturduk. Çocuklar burada gitar, saz, satranç öğrendi, 3 boyutlu film izleme imkânı buldu. Kursa katılan çocukların uzmanlar eşliğinde evleri ziyaret edildi. Bu konuda Çocuk Şube Müdürlüğü'nde koruma kaydı bulunan çocuklar ile kaydı bulunmayan çocukları da bu projeye dahil ettik. Kursları, adliyede oluşturduğumuz iki salonda veriyoruz. Çocuklar, her gün adliye sarayına gelip, burada sosyal aktivitelerde bulunuyor. Ardahanlı çocuklar için örnek bir proje bu."

İlk kez 3 boyutlu film izlediklerini ifade eden çocuklar da mutlu olduklarını ifade etti. Çocuklar, sinema izlemenin yanında saz, gitar çalıp, satranç oynamanın keyfini de yaşıyor. Voleybol da oynayan minikler, yaz tatillerini en iyi şekilde geçirdiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber