?Hayır' yapacaktı, icralık oldu

Adıyaman'da hayırsever bir kişi mahallesine cami yapmak istedi fakat cami inşaatında gönüllü olarak çalışan bir kişi inşaattan düşüp hayatını kaybedince, hayırsever vatandaşın başına gelmeyen kalmadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Mahallesi'ne cami yaptırmak için bir araya gelen mahalle sakinleri, Ebubekir Sıddık Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Derneğin başkanlığını da Hacı Mehmet Demirdöğer getirildi. Hayırseverlerin ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla cami inşaatı başlatıldı. Mahalle sakinleri gönüllü olarak gelip inşaatta çalışıyordu. 2001 yılında gönüllü olarak inşaatta çalışan Ömer Karataş, inşaatın ikinci katından düşerek hayatını kaybetti. Bunun üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Ebubekir Sıddık Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği hakkında ?sigortasız işçi çalıştırmak' suçundan dava açıldı. Dava sonuçlanarak hayatını kaybeden kişinin ailesine maaş bağlandı. Dernek Başkanı Hacı Mehmet Demirdöğer'e yaklaşık 65 bin TL para cezası verildi. Cami yaptırmak için hayır yapmak isteyen emekli Hacı Mehmet Demirdöğen'in maaşına icra geldi. Emekli maaşının bir bölümü kesiliyor.

Hacı Mehmet Demirdöğer'in bu borcu ödeyebilmesi için dernek adına Adıyaman Valiliği'nin onayı ile Ziraat Bankası Adıyaman Şubesi'nde 50463261-5002 nolu hesap açılarak yardım toplama kampanyası başlatıldı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Hacı Mehmet Demirdöğer, başından geçenleri anlatırken gözyaşlarını tutamazken, mağdur olduğunu ve aile içinde huzurlukların yaşandığını ifade etti. Demirdöğer, ?Mahallemiz memleketimizin en büyük mahallesi olduğundan dolayı bir camimiz bir taziye yerimiz yoktu. Mahalleli toplandı beni münasip gördüler. Bir dernek kurmak şartıyla bir cami bir taziye evi yaptırmaya başladık. Ancak inşaata yardım eden bir kişi düşerek hayatını kaybetti. Böyle bir kaza 50-100 senede bir olur o da benim başıma geldi. Olaydan sonra SGK o kişinin ailesini aylığa bağladı, benim de aylığıma el koydu. Maaşımın bir kısmı kesiliyor. İnananlar Allah rızası için yardım edip beni bu dertten kurtarsın. Bu yaştan sonra başıma böyle şeylerin gelmesi zoruma gidiyor. Masamda bir dilim peynir vardı o gitti. Bir yumurta vardı o gitti, bir bardak süt içiyorduk o da gitti. Ortada öylece kaldık? dedi.

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mehmet Çalışkan ise, ortada yaşanan mağduriyetin giderilmesi için bu kişiye yardım edilmesi gerektiğini belirterek, ?Senelerdir bu adamın maaşından para kesiliyor. Bu adam bu parayı ödeyemez hale geldi. Ortada bir mağduriyet var buna el atıp bir an önce bu işi kapatmaya çalışmalıyız. Hayırseverlerden destek bekliyoruz? diye konuştu.

Müftü Mehmet Ali Öztürkçü ise, bu kişinin bilerek ya da kasıtlı olarak bir suç işlemediğini belirterek, camilerin hayırseverlerin maddi ve manevi destekleriyle yapıldığına dikkat çekti.

Adıyaman genelinde 721 adet cami olduğunu ve bu camilerin neredeyse hepsinin aynı yöntemle yapıldığına dikkat çeken Öztürkçü, yaşanan kaza sonrasında hayırsever bir kişinin mağdur edildiğini söyledi. Öztürkçü, ?Bu hayırsever arkadaşımız maaşından kesinti yapıldığı için elindeki parayla kendi geçimini ve çoluk çocuğunun geçimini sağlayamıyor. Dolayısıyla hem üzülüyor, hem de ailevi bir huzursuzluk ortaya çıkıyor. Bu bakımdan bu arkadaşımızı bu külfetten bu sıkıntıdan kurtarmak adına bütün Müslümanların bu arkadaşımıza yardımcı olmamız lazım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber