Manisa'da 4.6 büyüklüğünde deprem!/ Video

Manisa'da saat 13:18'de merkez üsttü Ayanlar-Golmarmara olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da, merkez üssü Gölmarmara ilçesinin Ayanlan köyü olan 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.18'de merkez üssü Gölmarmara ilçesine bağlı Ayanlar köyü olan 4,6 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Deprem, çevre ilçeler ile İzmir'de de hissedildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Gölmarmara ilçesinde bağlı Ayanlar köyü merkezli 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin şu ana kadar kendilerine intikal etmiş bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

Vali Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 13.18'de meydana gelen merkez üssü Gölmarmara ilçesine bağlı Ayanlar köyü olarak açıklanan depremin ardından ilçedeki yetkililerle irtibat kurduklarını belirterek, ''Şu ana kadar bize herhangi bir olumsuzluk intikal etmedi, konuyu takip ediyoruz'' dedi.

Depremin merkez üssünde yer alan Ayanlar köyünün muhtarı Hasan Uysun ise depremin köyde hasara neden olmadığını ancak korku ve paniğe neden oluğunu ifade etti.

4.6 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM KORKUTTU

Manisa'nın Gölmarmara ilçesi Ayanlar Köyü yakınlarında meydana gelen 4.6 şiddetindeki deprem korkulu anlar yaşattı. Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre, saat 13.18'deki depremin 5-4 km derinlikte ve 4.6 şiddetinde olduğu bildirildi.

Akhisar, Manisa ve İzmir'de de hissedilen deprem sonrası alınan bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmazken vatandaşların paniğe kapıldığı bildirildi. Bazı vatandaşlar depremin doğu-batı tarafına doğru hemen bitmeden kuzey ve güney şeklinde meydana geldiğini belirtti. Ayanlar köyü ve Taşkuyucak köyünde bazı taş ve kerpiç evlerin duvarlarının ve bacalarının yıkıldığı bilgisi alındı.

MANİSA'DAKİ DEPREM BALIKESİR'DE DE HİSSEDİLDİ

Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Ayanlar köyünde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem Balıkesir'de de hissedildi. Saat 13.18'de meydana gelen yerdeki derinliği 5.4 km olan deprem özellikle apartmanlarda hissedildi. Balıkesir'de cuma namazı vaktinde meydana gelen deprem camilerde ve sokaklarda ise hissedilmedi. Depremi ev ve ofislerinde hisseden vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı depremle ilgili herhangi bir kaybın ise yaşanmadığı öğrenildi.

MANİSA'DAKİ DEPREM AYDIN'I DA SALLADI

Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Ayanlar köyünde meydana 4.6 büyüklüğündeki deprem Aydın'da da hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 13.18'de merkez üssü Manisa'ya bağlı Gölmarmara ilçesine bağlı Ayanlar köyü olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 5.4 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Manisa'nın yanı sıra Aydın'da da hissedildi.

Aydın il merkeziyle bilirlikte Aydın'ın Manisa'ya komşu olan Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak ve Buharkent ilçelerinde de hissedilen deprem kısa süreli paniğe yol açtı. Deprem nedeniyle Aydın ve ilçelerinde her hangi bir maddi hasarın yaşanmadığı belirtildi.

AA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber