Postacıların yazlık kiyafet ihalesi tam bir KOMEDİ!!!

Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Postacıların yazlık tişört ihalesini Baran Rojin Tekstil aldı. Haber-Sen, 'Kürtçe marka istemeyiz, tişörtler de kalitesiz' dedi. Firmanın sahibi yanıtladı: Ben milliyetçiyim, kalitemiz de onaylı.

PTT'nin 13 bin posta dağıtıcısının yazlık üniforması için açtığı ihalenin tartışmaları yaz mevsiminin sonuna yaklaşıldığı halde bitecek gibi görünmüyor.
PTT'nin üç kalem ürün için açtığı ihalelerden şapka ve pantolon için olanını Arı Giyim, tişört ihalesini ise Baran Rojin Tekstil kazandı. Şartnamelerde belirtilen sayıda ürün üretilerek postacılara yaz başında dağıtıldı. Tişörtlerde 'güneşin doğuşu' anlamındaki Kürtçe bir kelime olan Rojin markasını gören bazı postacılar, buna tepki gösterdi.
Bu arada PTT'de örgütlü Haber-Sen Sendikası, üyelerinden yazlık üniformaların kalitesiz olduğu yönünde yoğun şikayetler alınca, durumu PTT Genel Müdürlüğü'ne iletti. Haber-Sen Başkanı İsmail Karadavut, konuyla ilgili olarak Milliyet'in sorularını yanıtlarken, şunları söyledi:
"PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın talimatıyla pantolon ve şapkalar İTÜ ve ODTÜ'ye tahlile gönderildi ama tişörtler gitmedi. Firma haksız çıktı. Şimdi pantolon ve şapka yeniden üretilecek. Ama tişörtler aynı kalacak. Bazı arkadaşlarımız eski kıyafetlerini giyiyor. Çünkü tişörtün bir ucundan tutup çekince elinde kalıyor."

'Bölücü slogan'
'Rojin'in bölücü slogan olarak görüldüğünü iddia eden Karadavut, "Bu Anayasa ihlalidir çünkü marka adı Kürtçe olamaz. Ama ne yazık ki Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bu yetkiyi vermiş. Yapacak birşey yok" dedi.
Karadavut, ayrıca kendilerinin gri tişört istediklerini ancak Rojin firmasının sarı tişört ürettiğini de sözlerine ekledi.

'Trakyalı'yım, Rojin'i seviyorum'

İddiaları yanıtlayan Baran Rojin Tekstil sahibi Ahmet Kurt ise sanılanın aksine kendisinin Trakyalı ve milliyetçi olduğunu, Rojin markasını ise kulağa hoş geldiği için aldığını söyledi. Rojin'in marka hakkının kendisinde olduğunu belirten Kurt, "Ancak bundan sonra ürünlerimizin etiketinde BRN Collection yazacak" dedi. Kurt, şartnamede öyle yazdığı için sarı tişört ürettiklerini de kaydetti.

Öte yandan ürünlerin tahlil sonuçlarıyla ilgili Rojin Tekstil ve Arı Giyim'den farklı açıklamalar yapıldı. Ahmet Kurt, "Tişörtler için ilgili üniversitelerden onay alındı. Ama pantolonda sorun yaşandı, yeniden üretilecek" derken, Arı Giyim'in sahibi Ali Sezginer ise, "Ürünlerimiz henüz inceleme aşamasında, henüz sonuç kesinleşmedi" şeklinde konuştu. Bu arada Kurt, PTT'nin kışlık üniforma ihalesini de altı kalem ürün için kazandıklarını açıkladı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber