Bakan Çağlayan yemek dağıttı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Mut İlçesi'nde belediyenin düzenlediği İftar Sofrası'na katılarak yemek dağıttı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beraberinde Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'yla Mut'a gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan ve Mut Belediyesi'nce düzenlenen İftar Sofrası'na katıldı. İftar öncesinde söz alan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2011 Genel seçimleri'nde seçimin startını Mut'tan verdiklerini belirterek, "Evelallah Mut'un hayrını ve bereketini 2011 seçimlerinde gördük. Aynı Mut'taki gibi Mersin'de Ak Parti'yi birinci parti yaptık" dedi.

Bakan Çağlayan Mut'a gelirken eli kolu boş gelmediklerini kaydederek, "Sizin bir evladınız olan bende emanetiniz olan ve ithalat genel müdürü yaptığım daha evvelde milletvekili adayı olan Mustafa Sever'i Sayın Başbakanımızın takdiriyle Bakan Yardımcısı yaptık" diye konuştu.

Bakan Çağlayan, yapamayacağımız şeylerin kendilerinden istenmemesini, başkası gibi aldatan da olmayacaklarını kaydederek, "Yapamayacağımız şeyleri vaat etmeyiz. Onun için sizlerin yanına geldiğimiz zaman alnımız açık başımız dik geliyoruz. Aynı sayın Başbakanımızın dediği gibi 'Ya aldatan olacağımız ya aldanan olacağız'. Milletimizin takdirine bırakıyoruz. Mut'un Belediyle Başkanı burada. Memnun musunuz değil misiniz? Ben size soruyorum. İşte Ak Parti'nin farkı bu, hizmet anlayışı bu. Bu davaya inanmışız. Türkiye'mizi son dokuz yılda getirmiş olduğumuz gerek ekonomide, gerek sağlıkta, gerek eğitimde, gerek altyapı hizmetlerinde getirmiş olduğumuz bu seviyeyi Allah'ın izniyle daha üst seviyeye daha yoğun seviyeye taşıyacağız. Bizi başka partilerle karıştırmayın. Biz diğerlerinden farklıyız. Biz sizlere hükmetmeye değil sizlere hizmet etmeye hizmetkar olmaya geldik. Bizim anlayışımız zaten buydu. Senede birkaç defa mutlaka sizlerle birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bir söz verdiklerini ve Mut'un adını sadece Mersin'de değil, sadece Türkiye de değil, dünyaya yazacaklarını söylediklerini Türk Hava Yolları'na ait bir uçağa Mut İlçesi'nin adının verilmesini sağladıklarını sözlerine ekledi. Çağlayan, "Bende bir Mutlu olarak Türk Hava Yolları Genel Müdürümüzü aramış demiştim ki 'Türk Hava Yollarının, dünyanın en başarılı hava yollarından biri olan THY'nin bir uçağına da Mut adı verilmesini istiyoruz'. Hayırlı Uğurlu olsun. Mut'un adı sadece burada kalmayacak. Aynen burada (Mut uçağının fotoğrafını göstererek) gördüğünüz gibi THY'nin Mut adlı uçağı gerek Türkiye, gerek dünyanın her tarafına Mut'un adını dalgalandıracak. Milletin desteği arkamızda oldukça gece gündüz demeden 24 saat durmaksızın koşmaya devam edeceğiz. Bana gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı mutlu ve Mut'un hemşerisi olmaktan dolayı ben de gerçekten son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra iftara katılanlara yemek dağıtan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindekiler, yayla çorbası, patates, keşkek ve kadayıftan oluşan menüdeki yemeklerle iftarlarını açtılar. Çağlayan ve beraberindekiler yemek sonrasında Mut'tan ayrılarak Gülnar İlçesi'ne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber