CHP'li kadınlar, kadına şiddeti protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. Şiddet gören kadınların resimlerinin bulunduğu büyük bir pankart açan kadınlar adına bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, son 7 yılda Türkiye'de 4 bin 200 kadının hayatını kaybettiğini ve her üç kadından birinin şiddet gördüğünü ifade etti.

Yeni yasal düzenlemeler yapılmasına rağmen bunların kağıt üzerinde durduğunu ve uygulamada çok ciddi sorunlar gördüklerini savunan Çavuşoğlu, ?Türkiye'de şu an 35 ilde sığınak yok. Sığınakların içeriklerinin artması kadar niteliklerini de düzeltilmesi ivedilikle gerekmektedir. Buralar, kadınların ve çocukların şiddetin yaralarını sarabilecekleri alanlara dönüştürülmelidir. Şiddet gören kadınların yeni bir yaşam kurmaları maddi destek almadan neredeyse imkansızdır. Devlet hem meslek edinmelerine yardımcı olmak hem de bu süreçte maddi olarak destek sağlamalıdır. Aksi bir uygulama önce kadını ekonomik sıkıntıya sonra da şiddet gördüğü eve sürükler. Görevini ihmal eden yetkililerin engellenmesi, kamu görevlilerinin toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri konusunda bilinçlenmeleri bu mücadelede oldukça önemlidir.? dedi.

Kadınları erkek şiddetine karşı birlik olmaya ve yaşadıkları haksızlıklara ses çıkartmaya davet eden Çavuşoğlu şöyle konuştu: ? Bu şiddet ancak cinsiyet eşitsizliklerinin ortadan kalkması ile son bulabilir. Devletin şiddetle mücadele için attığı olumlu olan bazı adımları görmüyor değiliz fakat şu da bir gerçektir, kadını ikinci sınıf vatandaş gören zihniyet ortadan kalkmadıkça bu şiddetin önüne geçilemez. Bugün CHP li kadınlar olarak haykırıyoruz: Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede tüm gücümüzle biz de varız ve bu konunun takipçisi olacağız. Şiddetsiz bir hayat kurma hakkımızı kimsenin ihlal etmesine müsaade etmeyeceğiz.?

Kadınlar açıklama sırasında ?İnadına isyan inadına özgürlük' , ?Kadınlar örgütlü mücadeleye' , ?Cinsel sınıfsal sömürüye son' , ?Kadına şiddete hayır' şeklinde sloganlar attı. CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da destek verdiği CHP'li kadınların eylemi basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber