Öldüren dayağa 3 tutuklama

Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hırsızlık yaptığı için askeri cezaevine konan Murat Polat'ı mahkum elbisesi giymediği iddiasıyla döverek öldürdükleri ile sürülen 8 askerden 3'ü tutuklandı.

Gaziantep'te, askeri hastaneden firar edip hırsızlık suçundan yakalandıktan sonra askeri cezaevine konulan er Murat Polat'ı, mahkûm elbisesi giymediği iddiasıyla döverek öldürdükleri öne sürülen 8 askerden 3'ü tutuklandı. Mahkeme 3 askeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, terhis olan 2 asker için ise gıyabi tutuklama kararı çıkarttı. Murat Polat (20), vatani görevini Gaziantep'teki Topçu Taburu'nda yaparken 23 Haziran'da dizinden rahatsızlandı. Askeri hastaneye sevk edilen Polat, iddiaya göre bir arkadaşı ile birlikte hastaneden firar etti ve 27 Haziran'da hırsızlık yaparken yakalanarak Adana 6. Kolordu Komutanlığı 1. Sınıf Cezaevi'ne konuldu.

Komaya Girdi

Burada mahkûm elbisesi giymeyi reddettiği gerekçesiyle 8 asker tarafından dövüldüğü öne sürülen Polat, hastaneye kaldırıldı. Böbrekleri ve akciğeri ağır hasar gören Polat, yaklaşık 1 ay makineye bağlı olarak yaşam savaşı verdi ancak geçtiğimiz ay yaşamını yitirdi. Askeri savcılık Murat Polat'ı döverek ölümüne neden oldukları iddiasıyla sekiz eri tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Erlerden M.K., E.K., N.E tutuklanırken, C.K., A.U ve E.T. tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. R.G ile H.G. için de gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber