Devlet Üretme Çiftliği değil, polis karakolu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de bir polis karakolunun bahçesinde polisler, keçi, köpek, tavşan, kaz, ördek ve tavuk gibi hayvan besliyor.

Argıncık Polis Karakolu, çevredekiler tarafından havyansever karakol olarak tanınıyor. Günboyu asayiş olayları ile sıkıntılı anlar yaşayan polis memurları, karakol bahçesinde bulunan hayvanlarla ilgilenerek günün yorgunluğunu atıyorlar.

Argıncık Polis Karakolu Merkez Amiri Kadir Bora Öztürk, bu yolla günün yorucu asayiş olaylarından sonra, stres atarak adeta bu hayvanların kendileri için bir rehabilitasyon hizmeti verdiğini belirtti. Öztürk, "Karakol personeli olarak hayvanları seviyoruz. Bu davranışımız çevredeki vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Hem kendimize hem de vatandaşlara hayvan sevgisini aşılamak için bahçemize büyük bir özen gösteriyoruz. Her gün nöbetleşe olarak bu hayvanların bakımını elimizden geldiği şekilde yapmaya çalışıyoruz. Mahalle sakinleri özellikle de çocuklar bize hayvanların bakımı konusunda yardımcı oluyorlar" dedi.

Argıncık Polis Karakolu, kendi bünyesinde oluşturduğu bu mini hayvanat bahçesi ile küçük büyük herkesten hem ilgi hem de takdir toplamaya devam ediyor. İş için karakola gelen mahalle sakinleri ise böyle bir karakol görmediklerini ve bu duruma şaşırdıklarını ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber