Teşhir edilen sucular mahkemeye gidiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı önceki gün açıkladığı 15 uygunsuz dolum tesisinin ardından dün de olumsuzluklar gördüğü 114 damacana su satış noktası ile buralarda satılan suların markalarını açıkladı.

Bakanlık olumsuzluklar gördüğü bayileri internet sitesinde teşhir ederken, su firmalarından da itirazlar yükselmeye başladı. Uygunsuzluklar olduğu iddia edilen 15 firma arasında bulunan Sakarya'daki 6 firma, ölçümlere itiraz ederek konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladılar. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde dolum tesisi bulunan EDK Lara'dan yapılan ?Yeter. Bizi başkalarının günah keçisi yapmaktan artık vazgeçin? başlıklı açıklamada, ?Daha yeni Amerika'ya yapacağımız ihracat nedeniyle Amerika'da yapılması gereken analizler yapılmış olup, ne hikmetse bu ülkede fabrikamızın suyu mükemmel çıkarken, Türkiye'de içilemez olarak çıkıyor? denildi. Hazar Vox Nida Su Kalite Güvenlik Müdürü Tuğba Çoban ise ?Mahkemeye gideceğiz. Yapılan işlemler bir haftaya sıkıştırıldı. 10 dakikada gelip numune alıp gitmek ne kadar sağlıklıdır? dedi. Revan Su'dan yapılan açıklamada ise ?Bu haksız karalamayı kabul etmiyoruz ve bu yargısız infazın hesabını bağımsız Türk yargısı huzurunda soracağız? ifadeleri kullanıldı.

Hendek'te üretim yapan Kardelen Su Genel Müdürü Mükremin Tosun da gerekli hukuki işlemleri başlattıklarını söyledi. Karlık Mardan Su'dan yapılan açıklaklamad da ?Burada suçlu olan hatalı depolama şartlarından dolayı satış noktasıdır? denildi. Bu arada İSKİ, şebeke suyunun rahatlıkla içilebileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber