Paşa koğuşundan Silivri'ye

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ kararlarıyla 30 Ağustos'tan itibaren emekliye sevk edilen tutuklu 40 general ve amiral, askerlikle ilişkileri kesileceği için 1 Eylül tarihinde halen tutuldukları Hasdal ve Hadımköy Askeri cezaevlerinden, Silivri Cezaevi'ne sevk edilecekler

ESRA ALUS

YAŞ kararıyla 30 Ağustos'tan tarihinden itibaren emekliye sevk edilen tutuklu 40 general ve amiral, 1 Eylül tarihinde halen tutuldukları Hasdal ve Hadımköy Askeri cezaevlerinden, Silivri Cezaevi'ne sevk edilecekler. Silivri'deki Ergenekon davasının önceki günkü son oturumunda verilen aralarda da bu konu yoğun olarak gündeme geldi.

Hasdal'da tutuklu bulunan muvazzaf general ve amirallerin, emekli generallerden Silivri Cezaevi'nin koşulları hakkında bilgi aldıkları gözlendi. Muvazzafların en sık sorduğu soruların başında da su, haberleşme ve görüş günleri olduğu öğrenildi.

Hasdal Cezaevi ve Silivri Cezaevi arasındaki bazı farklılıklar ise şöyle: Hasdal'da su 24 saat kesintisiz veriliyor. Silivri'de ise gün içinde aralıklarla kesintili olarak sular akıyor.O nedenle damacanalarda su biriktirmek gerekiyor. Hasdal'da koğuş sistemi var ve tutuklular kendi aralarında görüşme olanağına sahip.Silivri'de oda sistemi uygulandığı görüşülecek insan sayısı oldukça kısıtlı. ve tututukların en büyük şikayeti de insansızlık. Hasdal'da tutukluların spor yapabilecekleri bir alan var. Alanın çevresi de ağaçlık. Silivri'de ise bu imkan kısıtlı ve tutukluların en büyük şikayeti yeşil görememek.Silivri'de odalarda bitki yetiştirmek de yasak. Her iki cezaevinde değişmeyenler ise telefon kullanma hakkı, aile ve avukatlarla görüşme süreleri. Bunun dışında olanaklara göre her iki cezaevine de televizyon ya da başkaca eşyalar almak mümkün.

34'ü Balyoz'dan

Emekliye sevkedilen 40 tutuklu komutandan 34'ü Balyoz davasından, 4'ü 28 Şubat davasından, 2'si Ergenekon davasından tutuklu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber