Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz ile Çankırı, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Ardahan ve Ankara'nın kuzey çevreleri ile sabah ilk saatlerde İskenderun çevresinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Rize başta olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağışla birlikte kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak olan hava sıcaklığının, güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize başta olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber