Adıyaman Belediye Başkanı Büyüaslan: Kale projesi hızla devam ediyor

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ?Kale Projesi'nin hızla devam ettiğini ve üst bölümün Ramazan Bayramı'nda gezilebileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin yapımı için gerçekleşen faaliyetleri yerinde görmek için çalışma alanını gezen Başkan Büyükaslan, gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Başkan Büyükaslan, 1954 yılından buyana Adıyaman'a atanmış ve seçilmişlerin en büyük hayalinin 'Kale Projesi'ni gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Necip Büyükaslan, "Bana göre Adıyaman'ın en çılgın projesi; ?Kale Projesi'dir. Kalemiz; şehir merkezinde yığma höyük olan ve sit alanı üzerinde 129 adet yapıdan oluşan komple bir bölgeydi. Bu bölgeyi istimlâk etmek gerçekten zor oldu. Allah'a hamdolsun 128 yapının kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Geriye kalan 1yapıyı da inşallah en kısa zamanda istimlâk edeceğiz. Burada bir yandan istimlâkleri devam ettirirken, diğer yandan projenin ihalesini yaptık ve yapımı için gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettirdik. Şu anda çim ekimi yapıyoruz. İnşallah 15 güne kadar kalenin üst bölümü hizmete sunulmuş olacak. Ama proje kapsamındaki tesisler henüz tamamlanmadı. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte ivedilikle ihale yoluyla burayı hizmete sunacağız. Bu arada ?Kale Projesi'nin tamamlayıcısı olan bir projemiz daha var. O da kalenin batı tarafında yer alan tarihi ?Keleş Konağı'dır. Konağın istimlâkini geçen yıl gerçekleştirdik. Bu yıl restorasyon edilmesi için ihalesini yaptık. İhaleyi alan müteahhit 1 buçuk ay önce yapımına başladı. İnşallah bu yılın sonuna kadar restorasyonu tamamlanarak, bize teslim edilecek. " dedi.

Büyükaslan, projenin gerçekleşmesinde bugüne kadar desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber