Muş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrenci seçmeleri yapıldı

Muş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, 2012-2013 özel yetenek sınavları yapıldı. Öğrenciler müzik, görsel sanatlar ve spor bölümünde değerlendirmeye alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen özel yetenek sınavı seçmelerine 100 sporcu katılırken, bu sporcular koşu ve sportif koordinasyon parkuruna göre değerlendirmeye alındı. Resim bölümlerinde de yapılan seçme sonucunda 30 öğrenci asil kayıt hakkı kazandı. Müzik bölümüne 14 başvurunun yapıldığı, 12 kişinin asil kayıt hakkı kazandığı, kalan 18 kişilik boş kontenjana ileri tarihte yapılacak duyuruyla yeniden öğrenci alımı yapılacağı belirtildi.

Muş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Sabahattin Yurt, "2012-2013 öğretim yılında güzel sanatlar ve spor liselerinin öğrenci alımları ile ilgili iş ve işlemler, ilgili yönetmelik çerçevesinde yapıldı. Bu kapsamda Muş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne bu yıl 3 bölüme 90 öğrenci alınacak. Asil öğrencilerin kayıtları 6 Ağustos- 10 Ağustos, yedek öğrencilerin kayıtları ise 14 Ağustos-17 Ağustos da mesai bitiminde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek. Kesin kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek ve durum öğrenci velilerine en seri şekilde duyurulacaktır.? dedi.

Sabahattin Yurt, ?Eğitim toplumların gelişmesini sağlayan önemli süreçlerden biridir. Bir ülkenin sanatsal faaliyetlerindeki gelişiminde, o ülkede yaşayan insanların çağdaş ve yeni teknolojileri kullandığı, planlı, bilinçli ve çok seçenekli bir eğitimi gerektirir. Geleceğin çağdaş ve uygar toplumlarına ayak uydurabilmek, sanatsal çalışmalarda ön saflara çıkabilmek, eğitim uygulamalarında yeni olanaklardan faydalanabilmek toplum yararı için bir gerekliliktir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber