Bağcılar ve Güngörenliler tek sofrada buluştu

Bağcılar Belediyesi ve Esenler Belediyesi, bu yıl ramazanda farklı bir organizasyona imza attı. Her iki ilçenin orta noktasında buluşan hem Bağcılarla hem de Esenlerli vatandaşlar birlikte iftar yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Belediyesi ve Esenler Belediyesi Bağcılar Zeynep Bedia Kılıçlıoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde iftar sofraları kurdu. Birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı alanda yaklaşık 4 bin vatandaşa iftar yemeği verildi. Kaybolmaya yüz tutan komşuluk geleneğini yaşatmak için ?Konu komşu iftardayız?, ?Bir sofra da sen kur?, ?Komşu ben geldim? gibi sloganlarla çeşitli iftar etkinlikleri düzenleyen belediyeler, şimdi de ortak projelerle ilçe komşuluklarını geliştiriyor. Komşu olan Esenler ve Bağcılar Belediyeleri, ortak bir noktada iki ilçe halkı için iftar sofrası kurdu. İftar yemeğine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve Bağcılar ile Güngören ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı. İftardan sonra konuşan Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağrıcı, "Bu güzel gün için Rabbimize şükrediyoruz. Bu akşam ki gönül sofrası bir başka güzel. Bugün burada iki ayrı ilçe ama aynı kültürü paylaşan komşu ilçelerin aynı sofrada buluşması var. Yıllardır karşı dairelerde oturan komşular aynı binada oturduğu halde bir araya gelemeyen dostları ramazan dolayısıyla bir arada görmek mutlulukların en güzeli. Bu vesileyle gerçekten bize destek olan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu kardeşimize teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasının sonunda Hakkari'de şehit olan 8 asker için de mesaj veren Lokman Çağrıcı: " Şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim bir daha böyle acı yaşatmasın. Her şey aslına rücu edecek. Bu ülkede 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı bu insanlara yaşatanların yok olduğu gibi. İnşallah Rabbim günahlardan arındırılmış bir şekilde bizleri bayramına kavuşturur" ifadelerini kullandı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, "Bugün burada iki ilçenin buluştuğu gönül dostları var. Ben bu projenin fikir babası Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman kardeşime teşekkür ediyorum. Bu sofralar dostluğun, kardeşliğin göstergesi. Bu gönül sofralarında dostluklarımızı paylaşıyoruz. Cenab-ı Hak tuttuğumuz oruçları kabul etsin" diye konuştu. Tevfik Göksu konuşmasına şöyle devam etti:

" Bugün ki güzel sofrayı şehit haberleri üzdü. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mağfiret diliyorum mekanları cennet olsun diyorum. Ailelerine sabır diliyorum. İnşallah bu ülke bir daha bu acıları yaşamaz. Hiç kimse kanla bir yere varamadı varamaz. Kim oyun oynamak istiyorsa Rabbim kurdukları oyunları kendilerine giydirsin diyorum. Artık bu ülkede çocuğu askerde olan anne çocuğunun yolunu beklesin ama tabutunu beklemesin diyorum . Allah bu milleti birlik, dirlik nasip etsin.?

Öte yandan; Bağcılar Belediyesi öncülüğünde yapılan 'İki ilçe tek sofra' organizasyonu Bağcılar ve Güngören Belediyesi' nin kısa bir süre önce verdiği iftar yemeği ile başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber