Bahçeli: Önce Kandile Türk Bayrağını dikin

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli Bolu Highway Outlet Alışveriş Merkezi'nin Kongre salonunda Akademiler Birliği adına düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu' nun Kuzey Irak'a yaptığı ziyareti sert dille eleştird

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 23:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeli, "Yalan yanlış bilgilerle dünün sorunlarını bugüne taşıyarak Türkiye'nin gündemini kimse saklamamalıdır. Sayın başbakan milletimiz sizden bunu bekliyor. Artık gelişi güzel davranışlardan vazgeçin. Önce Kandile Türk Bayrağını dikin.? ifadelerini kullandı.

Bahçeli : ?Kimdir ki Barzani onun Suriye' de ki gelişmeler karşısında desteğini ve rızasını almak için lider ülke olmaya hazırlanan bir ülkenin dış işleri bakanı ayağına kadar geliyor.? ifadelerini kullanarak Barzani'nin yaşanan gelişmeler karşısında Türkiye'ye çağırılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

Bolu Highway Outlet Alışveriş Merkezi CEOSU Raşit Doğan Enhoş'un Akademiler Birliği adına düzenlenen iftar yemeğine katılan MHP lideri Güneydoğu'da yaşanan çatışma ortamını değerlendirdi. 8 şehit için Allahtan rahmet dileyen Bahçeli 1967-68'li yıllarda temeli atılan akademiler birliğinin 44 yıldır devam ettiğini ülkücü ruhun akademi ruhu ile devam ettiğini belirtti. Bahçeli: ?Ülkemiz uzun bir zamandan bu yana çok büyük iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. Türkiye'nin gelişme süreci içerisinde çok önemli sosyal ve ekonomik sorunları olmakla beraber yaklaşık 40 yılı aşan bir süre içerisinde çok büyük etnik temelli bir bölücü

faaliyetle, mezhep temelli bir ayrımcılık tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bugün ise bu doruğa çıkmıştır.? ifadelerini kullandı.

Kuzey Iraktaki gelişmeler, Suriye'de meydana gelen olaylar ve uzun yıllardan bu yana güneydoğu da devam eden etnik temelli bölücü faaliyetlerin ülkemizin üniter yapısını, milli devlet anlayışını ve toprak bütünlüğünü açıkça tehdit edebilecek bir boyuta ulaştığını ifade eden Bahçeli: ?Bu çok önemli bir gelişmedir öyle durumlar vardır ki millet olarak siyasi düşüncelerimizden arınarak bu tehlikeli gidişata dur diyebilecek hayırlı bir adımda aynı düşünceyi paylaşmak suretiyle hem siyasi kararlılığı hem toplumsal dayanışmayı ortaya koyacağımız gün olarak görülmelidir. Bugün için siyasi iktidarın ortaya koymuş olduğu politikalar eksik ve fazlasıyla uzun zamandan beri uygulanmaktadır. Fakat beklenilen sonuçlar elde edilememiş olsa da tehlike gittikçe artmakta ve hızla devam etmektedir.? ifadelerini kullandı. %50'yi aşan milli irade desteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde sahip olunan 326 milletvekili ile güçlü bir iktidar profili çizen Adalet ve Kalkınma Partisinden millet olarak; etnik temelde gerçekleşen bölücü faaliyetlerin tamamen kökünü kazıp ortadan kaldıracak bir cesaretle, siyasi kararlılıkla üzerlerine gitmek olduğunu belirten Bahçeli: ?Böyle bir adım atılacaksa Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır. Türkiye Bugün 4 ayaklı bir bağımsız devletin bu süreç içerisinde sıraya konulduğu bir ülkedir. Kuzey Irak'ta başlayan, Suriye'de şekillenmeye çalışılan gelecekte İran ve Türkiye'nin de baş ağrısı olabilecek bu 4 ayaklı bölücü faaliyete bir yerde dur diyebilmek için gerekli önlemler alınmalı. Türkiye'nin bağımsızlığını üniter yapısını toprak bütünlüğünü risk altına alabilecek her türlü davranışa son verilmelidir. Bunu başka adlarla adlandırarak Demokrasi özgürlük kavramlarının arkasına saklanarak Türkiye'nin bölünmesine göz yumacak bir gaflet bu gün için ihanet çizgisine girmiştir. Bu önemli süreci hep beraber yaşıyoruz. Yanlışlardan aşağılık kompleksi taşıyan hareketlerden uzak durmak gerekiyor. Kimdir ki Barzani onun Suriye'deki gelişmeler karşısında desteğini ve rızasını almak için lider ülke olmaya hazırlanan bir ülkenin dış işleri bakanı ayağına kadar geliyor. Böyle bir anlayışı kabul etmek doğru değil. Türkiye Barzani denen peşmergeyi ya Türkiye'ye çağırmalı. Ya da talimat vermeli. Bu davranışlar her gün yeni bir Mehmetçiğin yeni bir vatandaşın hakkın rahmetine kavuşmasına şehit olmasına vesile olmaktadır. Artık buna dur demek gerekmektedir. Gündem değiştirmeye gerek yoktur. Yalan yanlış bilgilerle dünün sorunlarını bugüne taşıyarak Türkiye'nin gündemini kimse saklamamalıdır. Sayın başbakan milletimiz sizden bunu bekliyor. Artık gelişi güzel davranışlardan vazgeçin. Önce Kandile Türk Bayrağını dikin.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber