11 Ağustos 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.45'te Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Mihail Barbulat'ı, saat 14.30'da Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi George Yennimatas'ı kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 12.00'da Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'yı, saat 13.00'da Aydınlar Heyeti'ni kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, saat 10.00'da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği tarafından düzenlenen 'Ulusal Yakıt Biyodizel' konulu toplantıya katılacak, saat 16.30'da Amerikan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy McEldowney'i ve Tarım Müsteşarı Jim Higgiston'u kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- HÜR Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'da toplanacak Başkanlık Divanı toplantısı öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı 10 bin 509 öğretmen için başvurular başlıyor.
- Alacalı İnşaat tarafından saat 15.00'da prefabrik evlerle ilgili olarak 'Şantiye Tanıtım Toplantısı' düzenlenecek.
- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, saat 11.30'da 'Organik Tarım Projesi, Organik Ekmek' projesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, saat 10.00'da memurlara seyyanen zam ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, saat 12.00'da toplu görüşmelerle ilgili olarak basın toplantısı düzenleyecek.
- DSP İstanbul İl Başkanı Mustafa Aslan, partisindeki istifalarla ilgili, basında yeralan haberler konusunda saat 12.00'de il binasında basın açıklaması yapacak.
- Turkcell ve ÇYDD tarafından düzenlenen "Kardelenler" projesi kapsamında saat 20.00'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda "5. Yıldönümü Konseri" düzenlenecek.
- Çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, Adana'da geçtiğimiz gün düzenlenen gözaltı operasyonları ile ilgili saat 12.30'da Taksim Tramvay Durağı'nda bir basın açıklaması yapılacak.
- Diyarbakır Barosu, 12 Ağustos tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı geziye ilişkin saat 10.00'da basın açıklaması yapacak..
- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Demokrasi Komitesi saat 14.00'de Konya'da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Toplantı Salonu'nda toplanacak.
- Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'nda komuta devir-teslim töreni gerçekleştirilecek.
- Siyanürlü Altın Karşıtı Elele Hareketi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ve İzmir Valiliği'ne dilekçe verecek.
- Anafartalar Zaferi'nin 90. yıldönümü, Gelibolu Yarımadası Conkbayırı tören alanında kutlanacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------

ABD heyeti, KKTC'de
- KKTC'de bulunan Amerikan heyeti temaslarını sürdürecek.

Almanya'da erken genel seçimler
- Muhalefetteki muhafazakar partilerin liderleri Angela Merkel ve Edmund Stoiber, 18 Eylül'deki erken genel seçimlerle ilgili strateji belirlemek için bir araya geliyor.

Irkçılığa karşı toplantı
- BM'nin ilgili komitesi tarafından Cenevre'de ırkçılığın ortadan kaldırılmasına yönelik toplantısı devam ediyor.

Silahsızlanma konferansı
- BM tarafından düzenlenen Cenevre'deki silahsızlanma ile ilgili konferans devam ediyor.

Paet, Finlandiya'da
- Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet Helsinki'de temaslarda bulunacak.

İtalya'daki uçak kazası
- İtalya'daki uçak kazasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Papa XVI. Benedict'in haftalık kabulleri
- Papa XVI. Benedict, haftalık kabullerini gerçekleştirecek.

İran'ın nükleer programı
- 3'lü AB ülkesinin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), bugünkü oturumda da İran'ın nükleer faaliyetlere yeniden başlama kararını ele alacak. Toplantıda müzakerelere devam edilmesi konusunda taraflar arasındaki itidal çağrılarının da değerlendirilmesi bekleniyor.

SPOR GÜNDEMİ
---------------------------

Futbol

- Futbol Federasyonu'nun, UEFA destekli Mini Pitch projesi kapsamında, Bursa Pınarbaşı Osmangazi İlköğretim Okulu'nda yapılan mini saha saat 17.00'da düzenlenecek bir törenle Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Levent Bıçakcı tarafından açılacak.
- Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Vaduz maçı öncesi maçın oynanacağı Rheinpark Stadı'nda saat 14.00'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Siyah-beyazlı takım saat 20.00'de bu statta yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacak.
- Süper Lig takımları, bu hafta oynayacakları karşılaşmaların hazırlıklarına devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber