Yüreğir, Adana'da imarlı arsa sıkıntısını çözecek

Adana'nın en hızlı gelişmekte olan ilçelerinden biri olan Yüreğir ilçesi müteahhitlerin ve inşaat firmalarının arsa sıkıntısını çözmeye aday konumda.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede bulunan eski konutların miatlarının dolmasından dolayı yeni yapılabilecek projelere halkın da sıcak bakabileceği belirtiliyor. Yüreğir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşümün, özel firmaların halk ile işbirliği ile yeni bir boyut kazanabileceği vurgulanıyor.

Firmaların şimdiden kolları sıvadığı, Karataş Bulvarı üzerinde, hızlı davranan firmaların inşaatlarını yarılamış olduğu gözlendi. Arsa fiyatlarının yukarı doğru hareket ettiğini söyleyen yatırımcılar, hızlı hareket edenlerin avantajlı konumda olacaklarını belirtirken, ?Yüreğir ilçesinde başlatılan 5 yıldızlı otel yatırımları (Hilton-Sa ve Sheraton) ve büyük AVM kompleksi (Optimum) yatırımı, ilçenin son 10 yılda kalkınmasını hızlandırmış ve gelişmeyi büyütmüştür. Bunların sonucu olarak kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesiyle beraber, orta ve büyük yatırımcıların gözlerini diktiği, fazlaca rağbet gösterdiği bir merkez yolunda ilerlediği görülmektedir. Yakın gelecekte bakanlık, belediye, valilik ve özel yatırımcı ortaklığıyla, yatırımların sürekli artacağı ve buna bağlı olarak inşaat-gayrimenkul sektöründe de hızlı bir gelişme elde eden bir kent haline doğru gideceği bölgede yaşayan herkes tarafından bilinmektedir" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber