Elektrik Üretim Anonim Şirketi 400 işçi alacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, içerisinde Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletme Müdürlüğü'nün de yer aldığı ülke genelindeki santrallere yaklaşık 400 yeni işçi alacaklarını belirtti. Alış, bu konudaki prosedürlerin yerine getirildiğini, bu işlemler tamamlandığında ilana çıkacaklarını söyledi.

Alınacak işçilerin EÜAŞ bünyesindeki santral ve işletmelerde istihdam edileceğini belirten Alış, işçi alımının iptal edildiği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, yaptığı açıklamada, yeni işçi alımı için Hazine Müsteşarlığı'nın gerekli izni verdiğini, kendilerinin ise yasal prosedürleri yerine getirdiklerini söyledi.

?İşçi alımının iptal edildiği yönünde kamuoyunda bazı söylentiler var. İşçi alımları gerçekten iptal edildi mi?? şeklindeki soruyu cevaplandıran Alış, alımlar konusunda herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını belirterek, yasal prosedürlerin takip edildiğini, bu prosedürler tamamlandığında hemen ilana çıkacaklarını söyledi.

Alış, geçen aylarda AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, işçi alımıyla ilgili şunları söylemişti:

?Bu bölgedeki işyerlerimize son dönemlerde aldığımız işçi ve memur sayısı diğer yörelerde de bizim zayıf noktamız oldu. Çünkü ?Afşin-Elbistan Bölgesi'ne bu kadar işçi aldınız bizim buraya neden almıyorsunuz?' diyorlar. Ama özel bir sebebi vardı. Biz, buraya işçi alırken şöyle bir gerekçemiz vardı. Göçük olayından sonra B Termik Santrali'nin kömür tedarikini Kışlaköy'den yaptık. Bunun için eleman ihtiyacımız vardı ve bu gerekçeyle eleman aldık. Ama benim şahsi kanaatim şudur. Buraya çok fazla miktarda, tabi, kanuni mevzuatların el verdiği ölçüde çok fazla sayıda eleman alıp çünkü gördüğüm kadarıyla gerek işçi gerek memur sirkülasyonu bu bölgede çok oluyor. Bu nedenle çok fazla miktarda eleman alıp daha sonra sirkülasyon olduğunda da buradaki iş gücünü zayıflatmayacak bir çözümü bulmamız gerekiyor. Aslında Hazine'nin, Devlet Personel Teşkilatı'nın, Devlet Planlama Teşkilatı'nın işçi ve memur alımlarıyla ilgili politikaları var. Bu politikalar sonuçta bizi bir şekilde bağlıyor ama bize kalsa EÜAŞ olarak buraya daha çok sayıda eleman almak isteriz. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde EÜAŞ bünyesi içerisinde 300-400 eleman alacağız. Eleman alacağımız yerler arasında bu bölgede var ama çok fazla sayıda değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber