Vali Cerrah: Hayırseverlerimizin katkılarıyla okullaşmada ilk sıradayız

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, başlattıkları eğitim seferberliği ile devlet ve hayırseverlerin katkıları ile yapılan okullar sayesinde okullaşma oranında ilk sıralarda yer aldıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Cerrah, Hasanbeyli ilçesinde hayırsever işadamı Nuri Çomu tarafından yaptırılan 3 derslikli anaokulunda incelemelerde bulundu.

Ziyaretinde Vali Cerrah'a, Kaymakam Osman Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan ve Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu da eşlik etti.

Kaymakam Osman Demir, anasınıfının eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini kaydederek, 3 sınıfı bulunan okulda toplam 90 öğrenciye eğitim verileceğini söyledi. Anasınıfının inşaatının tamamlandığını ifade eden Kaymakam Demir, tefrişat ve çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Vali Celalettin Cerrah ise Osmaniye'de 3 yıl önce başlatılan eğitim seferberliğinin devam ettiğini belirtti. Hayırseverlerin kampanyaya önemli katkı sağladıklarını dile getiren Vali Cerrah, ?Devlet millet el ele vererek çocuklarımızın eğitimi için modern okullar yapıyoruz. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın hayatlarını en iyi şekilde kurmalarını sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Devlet ve hayırseverlerimizin katkıları yapılan okullar sayesinde ilimiz okullaşma oranında ilk sıralarda yer alıyor.? diye konuştu.

Okul öncesi eğitimin önemini de vurgulayan Vali Cerrah, geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 38 müstakil anasınıfı ve çok sayıda anaokulu yapıldığını ve tüm öğrencilerin okul öncesi eğitimi almalarının hedeflendiğini de belirterek, ?Yoğun göç alan bir il olmamız sebebiyle okul ihtiyacımız her zaman var. Bu nedenle Osmaniyeli hayırseverlerimize bir kez daha okul yaptırmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Unutmasınlar ki insana yapılan yatırım en iyi yatırımdır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber