Büyükşehir Zabıtası'ndan Ulus Hali'nde Ramazan denetimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ulus Yeni Hal'de gıda denetiminde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler, Ulus Yeni Hal Karakol Amirliği denetimlerinde etiket kontrolü yapılırken, ürünlerin tazeliği, son kullanma tarihi, genel temizlik, yangın tüpleri, vergi levhası, çalışanların sağlık karnesi, teftiş defteri gibi her konu gözden geçirildi. Zabıta ekipleri; gereksiz işgaliye yapılmaması, etiket takılması, meyve sebzelerin taze olması ve genel temizlik yönünde uyarıda bulunurken, ürünlerinin açıkta satılmaması, iş önlüğü ve eldiven kullanılması yönüne de dikkat edilmesini istedi. Denetimler sonucu eksiklikleri görülen esnafa, uyarılarda bulunulurken, denetimlerin süreceği, eksikliklerin bir an önce giderilmesi hatırlatıldı.

Denetimlerin Ramazan ayında daha da artırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, vatandaşların sağlıklı ve hijyen ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.

Ulus Yeni Hal'in periyodik olarak her gün denetlendiğini anlatan Mehmet Ercan, Ramazan ayında vatandaşların yoğun uğrak yeri olan tarihi Ulus Yeni Hal'de etiketlerde oynama olmaması, vatandaşlara sağlıksız meyve

sebze satılmaması, genel temizlik kurallarına uygunluğun sağlanması amacıyla denetimlerin artırıldığını belirtti.

Başkentli tüketicilerin ekonomik olması nedeniyle tercih ettiği Ulus Yeni Hal'de denetimlerin süreceğini belirten Mehmet Ercan, ?Vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli alışveriş yapmalarına olanak sağlıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber