Yakalanan dolandırıcının üzerinden tarihi eser çıktı

Osmaniye'de vatandaşları işe yerleştirme vaadiyle dolandırdığı belirlenen bir kişi yakalandı. Şüphelinin aynı zamanda tarihi eser kaçakçısı olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.D. (37) ismindeki bir kişinin işe yerleştirme vaadiyle nüfus cüzdanı fotokopisi, resim, sabıka kaydı ve bankaya yatırılmak üzere elden para isteyerek vatandaşları dolandırdığı bilgisine ulaştı. Konuyla ilgili çalışma yapan ekipler, A.D.'yi kent merkezinde otomobiliyle seyir halindeyken yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelinin otomobilinde 115 adet küçük boyutlarda çeşitli dönemlere ait tarihi eser ile çok sayıda define haritası fotokopisi, define bilgileri bulunan CD, birçok vatandaşa ait çok sayıda kimlik fotokopisi, şahsi evrak ve resimler ele geçirildi.

Şüphelinin üzerinden ele geçirilen ve dolandırıcılık olayının mağdurları olduğu tespit edilen vatandaşlara ait evraklardan telefon numaraları temin edilerek ulaşıldı. Yapılan görüşmede, şüphelinin bir vatandaştan araba satma vaadi ile bin 350 TL, işe almak vaadiyle de bir kişinin 1 adet Cumhuriyet altınını aldığı çıktı.

Dolandırıcılık, hırsızlık, tarihi eser kaçakçılığı ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet gibi suçlardan toplam 6 suç kaydının olduğu tespit edilen A.D. adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber