Sokak hayvanları için parklara otomatik suluk koydular

Türkiye'de ilk kez hayvan dostlarına rehber olabilecek el kitapçığı bastıran Canik Belediyesi, şimdi de sokak hayvanlarının su ihtiyacının giderilebilmesi amacıyla parklara otomatik suluk yerleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun merkeze bağlı Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Sıcak yaz gününde sokak hayvanlarının susuz kalmalarına gönlümüz razı olamazdı. Hayvanlar için sıcak günde bir tas su koymayı, onlara hizmet etmeyi çok büyük bir sevap olarak nitelendiriyoruz." dedi.

Canik Belediyesi olarak, her zaman en az insanlar kadar yaşam hakkına sahip olan hayvanlarla ilgili çalışmaların içinde yer almaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Genç, "Oldukça önemsediğim ve sevdiğim hayvanlarla ilgili yaptığımız alışmalar beni mutlu ediyor. Onların hakkını gözetmek, onlara daha iyi yaşam koşulları oluşturmak bizlerin görevidir. Toplumda hayvan sevgisini aşılamak, hayvanların toplumumuzla iç içe yaşamasını sağlamak sadece belediyelerin görevi değil. Halkımızın da bu çalışmalara katılımı ve desteği çok önemli. Canik Belediyesi olarak hayvan hakları konusunda hep duyarlı olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber