Edremit Körfezi'nde katı atık araştırması yapılıyor

Körfez Belediyeler Birliği'nin yürüttüğü, Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Çallı köyünde yapılacak katı atık düzenleme depo alanı için araştırmalar sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre mühendislerinden oluşan ve Körfez'e uygun nitelikleri belirleyen ekip, çöplerden numune alıp ayrıştırma yaparak rapor hazırlıyor.

Çevre mühendisleri Sinem Erdoğdu, İbrahim Cumhur Kale ve Dr. Bertram Zwisele, ilçenin farklı bölgelerindeki 12 çöp konteynerinden alınan katı atıkları 24 kategoride inceliyor. Numunelerin alındığı bölgelerde ekonomik duruma, doluluk oranına, eğitim seviyelerine dikkat ediliyor. Özellikle plaj bölgelerinden alınıyor. Çalışma alanına götürülerek hijyenik ürünler, demirli metaller, çeşitli metaller, tahta ve odun, toprak ve taş, beyaz cam, cam giyim gibi 24 kategoriye ayrılıyor. Buna göre master plan, ihale dökümanları ve fizibilite raporları hazırlanarak, Körfezin ne kadar organik ve ne kadar dönüştürülebilir atığa sahip olduğu belirleniyor. Burhaniye Belediye Başkanı ve Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova, araştırmaları bizzat takip ederek çevre mühendislerinden bilgi alıyor. Projenin büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan Akova, katı atıkların tek yerde toplanacağını ifade ederek, ?Bu proje, atıkların geri dönüşüm halkasına katılması, doğanın dengesinin korunabilmesi ve doğaya verilen zararın en aza indirilebilmesi açısından son derece önemli.? dedi.

Çalışmalarının devam ettiğini belirten çevre mühendisi Erdoğdu ise Körfez'in en büyük projelerinden biri olan katı atık düzenleme depo alanı numune incelemelerinin Altınoluk, Güre ve Burhaniye'de tamamlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber