Vatandaşa hakaret etti, kendini karakolda buldu

Bursa'da ziyaret için gittiği yerde tartıştığı vatandaşa hakaret eden şahıs, bir hafta sonra ifade vermek üzere karakola çağrıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesinde oturan bir kişi, hasta ziyareti için akrabasının evine gitti. Otomobilini akrabasının evinin önünde bir işyerinin önüne park eden şahıs, daha sonra akrabasının yanına gitti. Ancak dışarıdan sesler geldiğini duyan şahıs pencereyi açtı. Aracını park ettiği işyerinin sahibi ile tartışmaya başlayan şahıs, ?Bina senin malın değil. Gelirsem aşağıya seni döverim. Gerekirse aracına zarar veririm? dedi.

Beklemediği bir anda hakarete uğrayan kişi de karakola giderek şikayetçi oldu. Bir hafta sonra gelen telefonla karakoldan çağrıldığını öğrenen şahıs Merinos Karakolu'na gitti. Karakol yetkilileri karakola niçin geldiğini anlamayan şahsa, ?1 hafta önce akrabanın komşusuna hakaret ve tehdit kelimeleri kullanmışsın. Onun için seni çağırdık? dediler.

Konuştuğu kelimelerin kanunlara göre suç teşkil ettiğini anlayan şahıs hakaret ettiği kişiden özür diledi. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kişilerin bir anlık sinirle hareket etmemeleri gerektiğini belirterek, ?Karşımızdaki insana sarf ettiğimiz korku, şiddet içerikli sözler tehdit suçunu oluşturmaktadır. Sahip olduğumuz bir hakkı tehditle değil, kanuni yollarla elde ediniz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber