Keçiören'deki Kars, Ardahan, Iğdır ve Fas Gecesi'nde şehitler anıldı

Ankara'da Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 18.gecesine Kars, Ardahan ve Iğdır ile Fas konuk oldu. Hakkâri'deki hain saldırı sonucu şehit olan askerler için etkinlikte sadece Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkeleri ve Anadolu şehirlerini buluşturan Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 18. gecesi Kars, Ardahan, Iğdır ile Fas buluşmasına sahne oldu. Üç farklı şehrin ve bir ülkenin yer aldığı gecede etkinlik programı iptal edildi. Gecede Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan 6 asker ile 2 köy korucusu için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Şehitlerin acısına büyük duyarlılığın gösterildiği gecede birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı. Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen iftar yemeği ile başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunması ve dualarla devam etti. Geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, Fas Ankara Büyükelçisi Lütfi Aouad, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlar Birliği Başkanı Erdoğan Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Bugün hem Fas'ı hem de Anadolu'muzun o güzel coğrafyasındaki serhat illerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır'ı konuk ettik. Bu gece şehitlerimiz için hatimler okuyarak dualarını yaptık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Türk milletinin geçmişte verdiği birlik ve beraberlik mücadelelerine değindi. Gerçekleştirdikleri projelerle bölgenin kalkınmasını istemeyenlerin sürekli fırsat kolladıklarını belirten Bakan Yıldırım, buna fırsat vermediklerini ve vermeyeceklerini söyledi. Terör faaliyetlerini umutsuz bir yolculuk olarak nitelendiren Binali Yıldırım, "Milletimiz bu ülkenin birliğine beraberliğine 75 milyonun kardeşliğine halel getirmek isteyenlere en güzel cevabı burada veriyor. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Böyle güzel birliği, beraberliği, kardeşliği sağlayan programları gerçekleştirdiği için belediye başkanımıza ve Kars, Ardahan, Iğdırlılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da şehitlerin ülkenin özgürlüğü için canlarını feda ettiğini belirterek, "Özgür bir ülkede yaşamamız için bu ülkede hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bir olursak birlik olursak teröre en güzel cevabı vermiş olacağız. Birlik ve beraberliği sağlayan İslam'ın evrensel bir barış dini olduğunu sergileyen böyle bir geceye ev sahipliği yaptığı için Keçiören Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlar Birliği Başkanı Erdoğan Yıldırım ise konuşmasında farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, tertip komitesinin çok anlamlı bir karar aldığını ve programı iptal ettiklerini söyledi.

Fas Büyükelçisi Lütfi Aouad da konuşmasında Keçiören'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye'nin barış konusunda öncü bir ülke olduğunu vurguladı. Fas'tan Türkiye'ye selam getirdiklerini söyleyen Büyükelçi Aouad, Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından plaket ve hediye takdimi yapıldı. Gecenin sonunda katılımcılar alanda bulunan Kars, Ardahan ve Iğdır Evi ile birlikte Fas Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber