Okul servislerindeki problemler denetimsizlikten kaynaklanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Yararına Araştırma Derneği (TÜYADER), okul servislerindeki sorunların denetimsizlikten kaynaklandığını bildirdi.

TÜYADER'den yapılan yazılı açıklamada, ailelerin çocuklarını okula kaydettikten sonra onları emanet ettikleri servisleri hiç incelemediğini öne sürerek, okul yönetimlerinin öğrenci servislerinin şartlarını belirlemesi gerektiği kaydedildi.

TÜYADER'in bu konuya dikkati çekmek istediği ifade edilen açıklamada, çözüm önerileri şöyle sıralandı:

''Öğrenci servis taşımacılığı yapacak firma bağımsız bir denetleme kuruluşu tarafından denetlenmeli ve sertifikalanmalıdır. Bu denetlemeler sertifika alındıktan sonrada devam etmelidir. Sertifikasyon denetimindeki firmalar Kalite Yönetimi, Ürün Hizmet Yönetimi, Personel Yönetimi, Çevresel ve Temizlik Yönetimi başlıkları altında kontrol listeleri oluşturularak incelenmelidir.''

Velilere de çağrıda bulunulan açıklamada, ''Geleceğimizi çocuklarımızı emanet ettiğimiz servis araçlarını bizlerde kontrol edelim. İyi olanlar bu işi yapsınlar. Kaliteli güvenli işini iyi yapan firmaların çoğalmasını sağlayalım ki geleceğimiz olan çocuklarımızı rahatlıkla emanet edebilelim'' ifadesi kullanıldı.

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber