Müteahhitler, ihracat ve fuar teşviği istiyor

Yabancıya mülk satışının önünü açan mütekabiliyet yasasının, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasından sonra Alanya Müteahhitler Birliği, ihracat ve tanıtım fuarları için teşvik istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik Başkanı Alaattin Çakır, "Elimizde yabancıya satacağımz 20 bin civarında konut taşınmazı var. Bu yasaya Türkiye'nin ihtiyacı var." dedi.

Yabancılara mülk satışının önünü açan mütekabileyet yasası kapsamında hazırlanan ülkeler listesi, Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı. Vatandaşlarına mülk satabilecek ülke sayısı 53'ten 129'a çıkarken, 53 ülkeye de özel izin şartları getirildiğini açıklayan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yasa ile yapılacak gayri menkul yatırımları sayesinde Türkiye'ye doğrudan para akacağını söyledi. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Alaattin Çakır da yasanın çıkmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Problemlerden dolayı yabancıya karşı güvenin kaybolduğunu ifade eden Çakır, sektörde kaybedilen güvenin bu yasa ile kazanılacağını söyledi.

Yasanın sektör için hayırlı olacağını dile getiren Çakır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın iftar yemeğine katılacağını ifade etti. İhracat yapan sektörler için nasıl firmalara nasıl teşvik veriliyorsa, inşaat sektörüne de teşvik verilmesini isteyeceklerini belirtti. Yüzde yüz ihracaat yaptıklarını ifade eden Çakır, bundan dolayı ihracaat teşviği beklediklerini belirtti. Yabancı ülkelere açtıkları tanıtım fuarları olduğunu ifade eden Çakır, fuarlar için de teşvik isteyeceklerini söyledi. Fuar yatırımlarının tanıtım kapsamında değerlendirilip teşvik isteceklerini belirten Çakır, en az turizm kadar istihdam ve KDV oluşturan bir sektör olduklarını ifade etti. Çakır, "Elimizde yabancıya satacağımz 20 bin civarında konut taşınmazı var. Dolayısıyla bu yasa bizim için çok iyi oldu. Sektörün önünü açtı. Bu yasaya Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu sadece Alanya'nın ihtiyacı değil. Tüm sektör çok mutlu." diye konuştu.

"SATIŞ YAPTIĞIM YABANCININ TAPUSUNU VEREMİYORDUM"

Karakuş Gayri Menkul İnşaat ve Emlak Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Karakuş, mütakabiliyet yasasının onaylanmasına memnun olanlardan. 4 tane gayrimenkul satışı yapmasına rağmen tapsunu veremediğini ifade eden Karakuş, "Bundan dolayı müşterinin güvenini kaybettik. Çünkü biz müşteriye bu hafta, öteki hafta derken yasanın çıkması iyi oldu. Yasanın çıkması çok iyi oldu. Satışların çok daha iyi olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"ÖNCE ELİMİZDEKİLERİ TÜKETİP BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ LAZIM"

MAKROFOKUS İnşaat limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Fazlıoğlu da bütün müteahhitlerin beklentisinin bu yasa olduğunu söyledi. Yasanın ülke ekonomisine ciddi katkı yapacağını ifade eden Fazlıoğlu, yasa çıktı diye bilinçsizce hareket etmemek gerektiğini vurguladı. Temkinli hareket etmek gerektiğini ifade eden Fazlıoğlu, daha önceki sıkıntıları yaşamamak gerektiğini ifade etti. Ortaklaşa hareket ederek her tarafı inşaat şantiyesine çevirmemek gerektiğini belirten Fazlıoğlu, "Alanya da turizm, inşaat ve tarım var. Bunu elimize yüzümüze bulaştırmamamız lazım. Çok sevindirici bir olay. Çok aşırı bir beklenti içine girmeden önce elimizdekileri tüketmemiz lazım. Daha sonra planlı bir şekilde hareket etmemiz lazım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber