Eğitim Bir-Sen'den promosyon tepkisi

Eğitim Bir Sen Alanya Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir banka ile imzaladığı maaş promosyonu ücretine tepki gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Alanya Temsilcisi Hacı Mehmet Altuntaş, dernek binasında yaptığı basın toplantısında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 30 okulun bin 64 çalışanı için bir banka ile imzaladığı anlaşmada 3 yıllık bin 87 lira maaş promosyonu anlaşmasının taksitlendirmesinin uygun olmadığını savundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu'nun ita amiri olarak imzaladığı sözleşme metninde promosyonun tamamının peşin ödenmesi gerektiği yönünde hüküm bulunduğuna dikkati çeken Altuntaş, bu şekilde bir öğretmenin bin 87 lira promosyon alması gerektiğini anlattı.

Buna rağmen Köseoğlu'nun bu meblağı Milli Eğitim adına açılan bir havuza aktararak, buradan da 36 taksit şeklinde hak sahiplerine ödenmesini istediğini iddia eden Altuntaş, "Oysa Başbakanlık genelgesinde bu paranın peşin ödenmesi gerektiği söyleniyor. Köseoğlu, bir idari mahkeme kararını göstererek bunu taksitlendirmek istiyor" dedi.

Altuntaş, Köseoğlu'nun promosyonların 15 Temmuz'dan itibaren personel hesaplarına taksitler şeklinde ödenmesini isteyen bir yazı gönderdiğini öne sürdü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada Antalya İdare Mahkemesi'nin bu konuda emsal kararı bulunduğunu söyledi. Kendisinin de bu karara uymak zorunda olduğuna dikkati çeken Köseoğlu, şöyle konuştu:

"Maaş promosyonunu peşin almak bir çözüm olamaz. Biz maaş promosyonunu 36 ay içinde taksitler halinde hak edene vermek istiyoruz. Çünkü yeni gelecek öğretmenler de promosyondan faydalanmalı. Ayrıca emekli olacak kişi de 3 yılın tüm promosyon haklarından faydalanamaz. Bu şartlarda bu paranın peşin verilmesi söz konusu değil."

Muhabir: Mustafa Kurt / Murat Yolcu

Yayıncı: Güç Gönel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber