Diyarbakırlı şehit Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

Hakkari'ye bağlı Geçimli karakoluna yapılan saldırıda şehit düşen Diyarbakırlı Jandarma Er Yaşar Karadağ'ın (21) cenazesi, Kürtçe ve Zazaca ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı cenaze töreninde şehidin yakınları gözyaşları dökerek terör örgütüne lanet yağdırdı.

Otopsi işlemleri için Ankara GATA'ya götürülen Jandarma Er Yaşar Karadağ'ın naaşı, öğlen saatlerinde uçakla Diyarbakır'a, buradan da helikopterle Çermik ilçesine bağlı Kuyu köyü yakınlarındaki Yeniköy Karakolu'na getirildi. Ambulansa konulan Türk bayrağına sarılı cenaze, törenin düzenleneceği Kuyu Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesine getirildi. Burada düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaaddin Örsal, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ve Cuma İçten, şehidin yakınları ile askeri ve sivil erkan katıldı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sırasında şehidin babası Cuma Karadağ ile amcası Celal Karadağ fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehidin yakınlarını Bakan Eker de teselli etmeye çalıştı. Namazın ardından şehidin cenazesi köy mezarlığına getirildi. Cenaze toprağa verilirken şehidin annesi Sultan Karadağ fenalık geçirdi. Şehit Karadağ'ın defnedilmesi sırasında askerler tarafından 3 el saygı atışı yapıldı.

7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, baba Karadağ'a tabuta sarılı Türk bayrağını ve oğlundan geriye kalan eşyalarını teslim etti. Geçici köy korucusu olduğu öğrenilen Karadağ, bayrağı öperek teslim aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber