Osmaniye'de köyde yol ve su sorunundan 20 yılda 15 kişi öldü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk köyünde çözüm bekleyen yol ve su sorunu yüzünden son 20 yılda 15 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Yoğunoluk köyü Kaş mahallesindeki vatandaşlar yol ve su sorunundan oldukça dertli. 35 yıldan bu yana su akmayan köyde köylüler eşek ve atlarla yakın yerdeki su kuyularından evlerine su götürüyor. Kendi imkanlarıyla taşları düzleyerek yol yapan köylüler son 20 yılda köyde değişik sebeplerle rahatsızlanarak veya yaralanarak yol olmadığı için hastaneye götüremedikleri 15 yakınının köyde vefat ettiğini söylüyorlar.

Köyde kalan küçük çocukların kışın kar altında 5 kilometre okula yürüyerek gittiğini de söyleyen köylüler yetkililerin bu sorunlarına çözüm bulamayışından dolayı da oldukça tepkililer.

Kız çocuğunu 5 yıl boyunca sırtında okula götürdüğünü söyleyen Mustafa Acarca, ?Artık yetkililer sesimizi duysun. Bu yol olmadığı için burada çok yakınımızı hastaneye yetiştiremedik. Yılan sokan, ağaçtan düşen oldu, doğum esnasında kanamayı durduramadık ve daha bir çok sebepten dolayı hastaneye yakınlarımızı götüremedik kaybettik. Artık ölümler olmasın çocuklarımız okusun yetkililer bizimde sesimizi duysun? şeklinde konuştu.

Öte yandan, aynı köyde yaşayan İsa Mirik ise ?Babamı bu mayıs ayında kaybettik. Hayvanlarla su almaya giderken kalp krizi geçirdi öldü. Kalp krizi geçirdiğini anladık ama yol olmadığı için ambulans yarı yola kadar geldi eve gelemedi. 5 kilometre yol gitmek zorunda kaldık ama maalesef geç kalmıştık babamı kaybettik. Annemin 2 amcası su olmadığı için su kuyusu kazarken göçük altına kaldılar öldüler. Köyde bir çok kişi bu yola bu suya kurban gitti. Lütfen artık şu sorunumuzu çözsünler 21.Yüzyılın Türkiyesine bu durum yakışmıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber